Tények az adoptálásról és az abortuszról

Az öt éves vagy annál idősebb, adoptált gyermekek 90 százaléka pozitív érzésekről számol be örökbefogadásával kapcsolatban.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. július 10. czefernek.lena

Az öt éves vagy annál idősebb, adoptált gyermekek 90 százaléka pozitív érzésekről számol be örökbefogadásával kapcsolatban.


Az Egyesült Államokban körülbelül 140,000 gyermeket adoptálnak évente. Összesen 7 millió örökbefogadott él az USA-ban és 100 millióan mondhatják el magukról, hogy családjukben közvetlenül vagy közvetve történt örökbefogadás.

2006-ban az adoptált gyermekek 51 százaléka fiú, 49 százaléka lány volt. Közülünk 45 százalékot tett ki a fehér bőrűek, 27 százalékot a feketék és 19 százalékot a hispán származásúak aránya.

Az istandforlife.org blog írója az Egyesült Államok örökbefogadási statisztikái mellett azt is összefoglalta, milyen hasonlóságok és milyen különbségek vannak az örökbefogadás és az abortusz között.

Kiemeli: mindkét választás után folytathatjuk további életünket, függetlenek maradhatunk és nem válunk azonnal szülővé. Nem kényszerülünk egy elhibázott kapcsolatba és ha fiatalkorúak vagyunk, nem kell azonnal felnőnünk.

Ám míg az örökbefogadás során életet adunk valakinek, addig az abortusszal egy életet veszünk el. Míg az adoptált gyermekünk fejlődését figyelemmel követhetjünk, az elvetett gyermek leendő értékeit sohasem ismerhetjünk meg.