Tovább csökkennek a keretszámok a felsőoktatásban

Az önfenntartó felsőoktatás megteremtése érdekében indokolt, hogy 2013-ban tovább szűkítsék az állami ösztöndíjas férőhelyek számát - mondta Maruzsa Zoltán felsőoktatási helyettes államtitkár a Magyar Nemzet szerdai számában.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. október 03. szabo.daniel

Az önfenntartó felsőoktatás megteremtése érdekében indokolt, hogy 2013-ban tovább szűkítsék az állami ösztöndíjas férőhelyek számát – mondta Maruzsa Zoltán felsőoktatási helyettes államtitkár a Magyar Nemzet szerdai számában.


A helyettes államtitkár szerint a jogász- és közgazdászképzésekben jövőre már valószínűleg egyáltalán nem lesz ösztöndíjas hely, hiszen ezek a szakok a felvételi adatok alapján a piacról is képesek eltartani magukat. Ugyanakkor a műszaki és természettudományos képzések keretszámainak meghatározásakor további egyeztetésekre lesz szükség – tette hozzá.

Az állam a jövőben sem vonul ki a felsőoktatás támogatásából – jelezte Maruzsa Zoltán. Magyarázata szerint azokon a területeken, ahol az állam a megrendelő, vagyis amit nem lehet a piacra bízni – például a pedagógusképzést -, ott a későbbiekben is lesznek állami ösztöndíjas helyek.