Új informatikai eszközök a közoktatásban

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. szeptember 13. czefernek.lena

Az Új Széchenyi Terv (ÚSZT) keretein belül hamarosan megújulnak a hazai közoktatás informatikai eszközei – közölte a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) kedden.


Az Új Széchenyi Tervben több mint 10 milliárd forint támogatásra számíthatnak a hazai közoktatási intézmények informatikai infrastruktúra fejlesztésekre, és várhatóan  400 pályázat részesülhet a forrásból, amely így jelentősen támogathatja az egész életen át tartó tanulást és a legújabb munkaerő-piaci elvárásokhoz való alkalmazkodást – hangsúlyozza az NFÜ közleményében.

A hamarosan megjelenő pályázati kiírással kapcsolatos társadalmi egyeztetés 2011. szeptember 12-én befejeződött, az eddig beérkezett vélemények nagyon pozitívak, többek között üdvözlik a számítógép alapú nyelvi labor megvalósítását és az interaktív táblák használatának lehetőségét – írja az NFÜ.

A Társadalmi Infrastruktúra Operatív Programban megjelenő pályázatra (TIOP 1.1.1-11) a Közép-Magyarországi Régiót (Budapest és Pest megye) kivéve az ország egész területén pályázhatnak a majd a közintézmények, többek között általános iskolák, szakiskolák, gimnáziumok, szakközépiskolák, alapítványok és egyházak lesznek jogosultak a támogatás igénybevételére.

Az Új Széchenyi Terv keretében az oktatási intézmények például számítógépeket, monitort, interaktív felületet, vetítővásznat, projektort szerezhetnek be. Ezen felül laptop, vezeték nélküli internet eléréséhez szükséges eszköz, valamint nyelvi labor teheti még hatékonyabbá a képzéseket.

A támogatás várhatóan vissza nem térítendő lesz és a projekt összes elszámolható költségét fedezi. A tervezet szerint 5 millió és 200 millió forint közötti összegre lehet majd pályázni – közölte az NFÜ.