Új őrület: levélben küldözgetik egymásnak a bárányhimlőt

Amerikában újabb hihetetlen 'divat' van terjedőben: azok a szülők, akik nem akarják beadatni gyermekeiknek a bárányhimlő elleni védőoltást, levélben és csomagban küldözgetnek egymásnak, illetve egymás gyermekeinek olyan tárgyakat, amelyek állítólag a vírussal szennyezettek. Az illetékesek azonban arra figyelmeztetnek, hogy ez nemcsak veszélyes, hanem illegális is.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. november 08. bencze.aron

Amerikában újabb hihetetlen ‘divat’ van terjedőben: azok a szülők, akik nem akarják beadatni gyermekeiknek a bárányhimlő elleni védőoltást, levélben és csomagban küldözgetnek egymásnak, illetve egymás gyermekeinek olyan tárgyakat, amelyek állítólag a vírussal szennyezettek. Az illetékesek azonban arra figyelmeztetnek, hogy ez nemcsak veszélyes, hanem illegális is.


Az újabb ‘divathullámról’ Jerry Martin ügyvéd tájékoztatta a közvéleményt, miután hivatalos bejelentést kaptak arról, hogy több szülő is postán cserélget egymás között olyan nyalókákat és édességeket, amelyeket előzőleg bárányhimlővel fertőzött gyerekeknek adtak oda – írja a CBS News.

Ezek a szülők mindannyian ellenzik a himlő elleni oltás beadását, és ezzel a módszerrel akarják gyermekeik számára biztosítani az immunitást. A fertőzött tárgyak csereberéjéről már a közösségi oldalakon is nyitottak topikokat, a szakértők azonban mindenkit próbálnak lebeszélni erről a módszerről.

Martin elmondta: amellett, hogy ezek a tárgyak veszélyesek lehetnek a kicsik egészségére, hiszen azt sem tudják a szülők, hogy kitől kapták őket, ez a magatartás illegális is. Vírusokat és betegséget okozó tárgyakat postára adni ugyanis az Egyesült Államok területén szövetségi bűnözésnek számít.