Változik a menetrend az ünnepek alatt

Változik a közösségi közlekedés menetrendje a hétvégén a húsvéti ünnep miatt, a vonatok és a buszok is megváltozott rend szerint közlekednek.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. április 08. bencze.aron

Változik a közösségi közlekedés menetrendje a hétvégén a húsvéti ünnep miatt, a vonatok és a buszok is megváltozott rend szerint közlekednek.


A MÁV-Start tájékoztatása szerint a személyszállító vonatok vasárnap az ünnepnapi, húsvéthétfőn pedig a vasárnapi menetrend szerint közlekednek, keddtől pedig a megszokott, hétköznapi menetrend lesz érvényben. A legnagyobb utasforgalmú vonalakon a szerelvényeket több járművel indítják.

A vasúttársaság arra kéri az utazókat, hogy a pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében elővételben vagy az interneten váltsák meg a jegyüket; utóbbi esetben a jegy otthon is kinyomtatható.

A Volán Egyesülés azt közölte: szombaton a szabadnapi, vasárnap a munkaszünet napi, hétfőn a hét első munkanapját és iskolai előadási napját megelőző munkaszüneti napi, kedden pedig a hét első munkanapja és tanítási napja szerinti menetrend lesz érvényben.

Felhívták a figyelmet arra, hogy csütörtökön és pénteken az iskolai előadási napokra meghirdetett járatok nem közlekednek.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tájékoztatása szerint a BKV járatai húsvéthétfőn az ünnepnapokon érvényes menetrend szerint közlekednek.