VIDEÓ! – A magyar alkotmányra hivatkozik az amerikai videoblogger abortusz-ügyben!

A magyar alkotmányt idézi egy rendkívül népszerű amerikai YouTube-videó! Molotov Mitchell,  a magát konzervatív kereszténynek valló fiatalember "For the Record" című videósorozatában provokatív módon beszél az olyan, általa akutálisnak tartott témákról, mint az iszlám, Obama, vagy az abortusz. Mitchell szándékosan provokálja a közvéleményt, miközben egyre népszerűbb konzervatív körökben. Állítása szerint ő csupán Jézus példáját követi, aki kiállt azért, amiben hitt és nem félt megszólalni.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. április 28. Gyarmati Orsolya

A magyar alkotmányt idézi egy rendkívül népszerű amerikai YouTube-videó! Molotov Mitchell, a magát konzervatív kereszténynek valló fiatalember “For the Record” című videósorozatában provokatív módon beszél az olyan, általa aktuálisnak tartott témákról, mint az iszlám, Obama, vagy az abortusz. Mitchell szándékosan provokálja a közvéleményt, miközben egyre népszerűbb konzervatív körökben. Állítása szerint ő csupán Jézus példáját követi, aki kiállt azért, amiben hitt és nem félt megszólalni.


Egyik videójában Mitchell az abortusz legális volta ellen emelte fel a szavát. Molotov úgy véli, az abortusz – ami 1973 óta engedélyezett az Egyesült Államokban – Amerika történelmének legnagyobb bűne, miközben – és itt jön a lényeg!!! – már van olyan ország, amelynek új alkotmányában ez áll: “Az emberi méltóság sérthetetlen. Minden embernek joga van az élethez és az emberi méltósághoz, a magzat életét a fogantatástól kezdve védelem illeti meg.” Igen, igen, ez bizony a mi új magyar alkotmányunkban található!

Molotov ránk hivatkozva így érvel: “Ha egy egész ország képes arra, hogy kitiltsa határai közül az abortuszt, akkor ezt bármelyik amerikai állam is megteheti! Létrejött egy Personhood USA nevű szervezet, amely petíciójában minden állam polgárait arra szólítja fel, hogy a már megfogant, de még meg nem született gyermekeket is alkotmányosan védendő személynek tekintse. Én már aláírtam! Te miért nem?”

A ránk vonatkozó rész 2:02-nél kezdődik!