Zöldülnek az iskolák

Április 15-ig jelentkezhetnek a hazai általános iskolák a zöldítési pályázatra: a nyertesek élhetőbb, inspirálóbb környezetet teremthetnek diákjaiknak.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2013. március 24. bencze.aron

Április 15-ig jelentkezhetnek a hazai általános iskolák a zöldítési pályázatra: a nyertesek élhetőbb, inspirálóbb környezetet teremthetnek diákjaiknak.


A pályázatra jelentkezőknek rövid tervet kell készíteniük arról, hogy az iskola mely területét és milyen módon szeretnék üdítően zöld ligetté alakítani. Az internetes közönségszavazáson, illetve a szakmai zsűri által kiválasztott 12 nyertes egyenként 500 ezer forintos támogatásban részesül. Az összes beérkező és érvényes pályázat részt vesz az internetes közösségi szavazáson, amely a nyertesek feléről dönt. A többi díjazottat a Cetelem és a National Geographic című magazin munkatársaiból álló szakmai zsűri választja ki a pályázatok minősége, tartalma, illetve részben az iskola rászorultsága alapján – közölte a pályázat kommunikációjával foglalkozó cég pénteken az MTI-vel.

A Cetelem harmadik alkalommal hirdeti meg iskolazöldítési pályázatát, amelyhez idén együttműködő szakmai partnerként a folyóirat is csatlakozott. Az elmúlt két évben mintegy 300 általános iskola küldte be parkosítási terveit, közülük 20 a támogatásból zöldebb környezetet alakíthatott ki a tanulóknak. Idén meghirdetik az Ökotudatos Suli Különdíjat is, amelyet az az iskola kaphat meg, amelynek a pályázatában a környezettudatos gondolkodás és a fenntarthatóság iránti tudatosság erősítése a leghangsúlyosabban megjelenik. A különdíjjal jutalmazott pályázó örökös National Geographic-előfizetésben részesül.