Itt egyetek a Balaton déli partján – és vigyétek magatokkal a gyerekeket is!

A családi nyaralások alkalmával azért néha-néha szerét ejtjük egy éttermi ebédnek. Nálunk általában én vagyok az első, aki bedobom az ötletet: nem ülünk be valahova? Amellett, hogy szeretek főzni, nagyon tudok annak örülni, hogyha más főz rám, és szívesen kapok is az ilyen alkalmakon.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2016. október 18. Családháló

Előző bejegyzésem egy olyan hotelről szólt, ahol felforralják az alvás előtti tejet, ha úgy kérjük. Most pedig arról fogok írni, hogy találtunk egy gyerekbarát éttermet Siófokon, amit nektek is ki kell próbálni!

Hatalmas táblán hirdetik: egész évben nyitva. Rögtön az jutott eszünkbe, hogyha valaki megteheti, hogy még a holt szezonban is nyitva tartson, akkor nagyon tudhat valamit. Ahogy odaérünk a bejárathoz, belülről már nyílik is az ajtó, szívélyesen fogadnak minket. Azonnal javasolnak olyan asztalt, ahová könnyedén odafér az etetőszék. A teraszon ülünk le, a kismackó még alszik a babakocsiban. Lóg az eső lába, olyan helyet választunk, ahol nem ázunk el. Én a gniocchit parajmártásban választom (1790 ft), férjem húslevessel (többféle levesük van, 790-990 ft között) indít. Amíg kihozzák, körbenézek az udvaron. Nagyon vagány játékok várják itt a gyerekeket! Csúszda, hinta és egy kis tisztás, ahol labdázni és fogócskázni is lehet.

A mellékhelyiségekhez vezető kis folyosón sorakoznak a különböző stílusú etetőszékek, olyan mint egy kiállítás. A női wc-ben van pelenkázó, mellette pedig Sudokrém.

Meghozzák az ebédet, a kisfiam is felébred. A gnocchi számomra életet mentett, már nagyon éhes voltam. Hatalmas adagot kaptam, meg is hagytam egy keveset belőle. (Ha kéritek, a maradékot mindig szívesen elcsomagolják).

A folytatást olvassátok el a Heti 1 kávé blogon.