Itt senkit nem zavar, ha gyerekek tipegnek a vendégek lábai között

Ha az Amélie csodálatos élete Magyarországon játszódna, tuti ez a kávézó lenne a csaj kedvence.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2016. október 22. Családháló

Kevéssel nyitás után érkezünk, babakocsival vagyok. Néhány lépcső visz fel az üzletbe, másfél év után már meg se kottyan az emelés. Unokatesómat és kisfiát várjuk, tőle tudom, hogy ezt a helyet érdemes lecsekkolni. Rögtön bevesszük a babasarkot, hatalmas matrac, babzsákokkal, kis asztalkával és szép, színes székekkel.

Vintage hangulat, fehér asztalok, és székek bézs színű huzattal. Cuki ez a hely. Kedvenc bútorom a hatalmas kredenc a bejárattól balra, tele mindenféle finomsággal.

Itt az ebédidő, van vegetáriánus, vegán és főzelékes menü. Azonnal megcsapja az orromat a hagymaleves isteni illata. A sütemények is csak egészséges alapanyagokból, gyümölcsök és magok felhasználásával készülnek, a sok finomság alapja az aszalt cukrozatlan datolya – én a kókuszgolyót próbáltam. Sütés nélkül készülnek, a választék pedig meglepően széles, többek között van brownie, almatorta, levendulás citromtorta, tiramisu, almás máktorta. (150-500 Ft között).Ha kávét iszol, kérheted laktózmentes tejből is. Az árak 450-600 forint között mozognak.

Szépen megtelt a kávézó, a vegetáriánus hagymalevessel különösen kelendő, szinte minden asztalon ezt látom. A hátsó kertre néző helyiség is folyamatosan foglalt, nagy a körforgás. Amikor kisfiammal arra sétálunk – ő totyog én pár lépés távolságban követem – felfedezzük a baba-mama szobát, az ajtó mögött egy barátságosan berendezett szoba vár minket profin felszerelt pelenkázóval, csappal és egy karosszékkel. Minimanó ügyesen visszatipeg a babasarok felé az éhes vendégsereg és az asztalok mellett rohangáló pincérek között. A két kisfiú remekül elszórakoztatja magát a különböző játékokkal, most épp a toronyépítés a sztár. Ügyesen, a gyereksarok fölé vannak kiírva az aktuális programok, délután ötkor a dalos-verses koncert kezdődik kisbabák és kicsit nagyobb babák számára.

A Szelence kutyabarát hely is. A délutáni kávézáshoz nem kell otthon hagynotok a négylábú kedvenceteket sem.

Épp belemelegszünk a beszélgetésbe, a kissrácok kezdenek unatkozni, sajnos nem olyan sokféle a játék, könyvek például egyáltalán nincsenek: kikötnek az asztalunknál. Unokatesóm ebédel, a kisfiát is megeteti, ezért előkerül a szintén vintage hangulatú etetőszék is. A vintage itt annyit takar, hogy a használhatóságot feláldozták a dizájn oltárán: a nagyobb növésű gyerekeket bele kell préselni, a kisebbek meg simán kicsúsznak belőle, viszont az alakja tényleg nagyon formás.

A cikk még nem ért véget. Folytatás a Heti 1 kávé blogon.