Családháló

Kezdőoldal Média Kiakadt a cukiságmérő: ovisok mesélnek vulkánokról

Kiakadt a cukiságmérő: ovisok mesélnek vulkánokról

Maximális a cukiságfaktora a szegedi Móra Ferenc múzeum frissen elkészült videójának: óvodások mesélnek a vulkánok működéséről. Kiderül többek között, hogyan kell egy vulkán kitörését megakadályozni, s hogy mi az összefüggés a vulkánok és a dínók között. A videót a Pompeji-kiállítás apropóján készítették, mely március 5-ig látogatható.

Családháló,

Érdemes-e betömni egy vulkánt? Mennyi vízzel lehet eloltani egy vulkánkitörést? Mi az összefüggés a dinoszauruszok és a vulkánok között? Mi történt a repülőkkel a vulkánok kitörésekor az ókorban? A láva vastagabb, mint a tűz? Ezekre a fogós kérdésekre adnak választ szakértő óvodások a szegedi Móra Ferenc Múzeum új kisfilmjében.

A videó remek segítség lehet mindazoknak, akik aktív vulkánok közelébe utaznak, vagy csak szeretnének többet megtudni a vulkánok működéséről. Ki gondolta volna például, hogy a vulkánkitörés megakadályozható megfelelő mennyiségű vízzel vagy a vulkán tetejének betömésével? A lelkesen vagy kicsit félénkebben mesélő ovisok az általános információk mellett igazi vulkános kulisszatitkokat is megosztanak a nézőkkel.

A videót a Móra Ferenc Múzeum Pompeji-kiállítása apropóján készítették szegedi ovisok közreműködésével. A Pompeji-tárlatot március 5-ig hosszabbították meg – a látogatók a kiállításon maguk is megismerhetik a vulkánok világának érdekességeit.

Hozzászólások

hozzászólás

CÍMKÉK:
Ilyen komolyzenei videót még nem láttál! Verdi, Beethoven és Mozart egy kottában? Igen, lehetséges!

A mash-up a könnyűzenében azt jelenti, amikor több zeneszámot eggyé gyúrnak. Egy vállalkozó szellemű ember most 33 komolyzenei szerző 57...

Virtuóz komolyzenei előadás pingponglabdára és fél lábon állásra

Ha a szürkeség és a hétfő reggel esetleg nem tudott ma még mosolyt csalni az arcotokra, akkor gyógyírként feltétlenül nézzétek...

Close