10 tipp, hogyan szagtalanítsd a konyhai lefolyót

A leghatékonyabb fegyverek ott vannak egy karnyújtásnyira, és ha nagy a baj, kombinálhatod is a módszereket.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2017. október 20. Dívány

A konyhában kísértő kellemetlen szagoktól nem lehetetlenség megszabadulni, nemrég sorra is vettük a módszereket, de akkor nem igazán esett szó az egyik főbünősről, a lefolyóról. A Kitchn gyűjtése segítségével most annak is utánajárunk, mit lehet bevetni akkor, ha a bűz forrása nem más mint a mosogató.

Ha van konyhamalacod

1. Engedd tele a mosogatót forró vízzel, tegyél bele mosószert, majd húzd ki a dugót. Fontos, hogy a konyhamalac működésben legyen. Ez valamivel hatásosabb annál, mintha csak a csapot ereszted meg és csak úgy hagyod folyatni a forró vizet, és remélhetőleg nem lesz szükséged további lépésekre.

2. Ha ez a trükk nem jött be, akkor dobj pár jégkockát és egy maroknyi durvább szemű sót a konyhamalacba: az előbbiek a pengékről szedik le az ételmaradékot, utóbbi pedig a lefolyó oldaláról szedi le az odatapadt dolgokat. Ha ez megvan, akkor jöhet az előbbi lépés, és biztos, ami biztos alapon utána lehet dobni némi citromhéjat is.

3. Szintet léphetsz azzal, ha felnegyedelsz pár citromot, azokat muffinformákba rakod, a mélyedéseket felöntöd ecettel, és éjszakára beteszed a sütőformát a mélyhűtőbe. A fagyasztott citrusféléket másnap dobd be a lefolyóba, engedj rájuk egy kis vizet, majd kapcsold be a konyhamalacot.

A cikk itt folytatódik!