2 gyerek egy szoba – okosan berendezve élhető megoldás

Egy családban előfordul, hogy megszületik a kistestvér, de nem jut mindenkinek saját szoba. Ilyenkor a szülőknek nincsen nagyon választása, kompromisszumokat kell kötni ahhoz, hogy mindkét gyereknek legyen helye, és még jól is érezhessék magukat.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2016. október 21. Családháló

2 gyerek – 2 élettér

A közös szoba nem feltétlenül jelenti azt, hogy a gyerekeknek ugyanolyan ízlésűnek is kell lenniük. Ha két azonos neműek és/vagy habitusúak a kicsik, akkor sokszor könnyebb a helyzet, de még kevéssé eltérő személyiségű gyerekek esetében is fontos, hogy legyen olyan hely, ahova külön-külön visszavonulhatnak. Ha nincsen lehetőség arra, hogy ez egy külön szoba legyen, akkor legalább optikai megoldásokkal érdemes egy kicsit elkülöníteni az élettereiket.

gyerekszobaAlapvetően ez kezdődhet a színeknél, de akár az egész berendezés is osztható két, a kicsik ízlésének megfelelő részre. A térnyerés szempontjából ilyenkor előnyösek lehetnek a galériaágyak. Ezek alatt a terület kuckósabb, a gyerekek ízlésének könnyebben átalakítható, valamint akár egy egyszerű függöny beiktatásával teljesen szeparálható tereket is létre lehet hozni. Bár nem a legolcsóbb megoldás a galériaágy, nagy előnye, hogy a későbbiekben is jól használható, hiszen akár íróasztal is kerülhet az aljába. Az íróasztal nélküli verziót már 40 000 forint körüli összegért is beszerezheti, míg egy olyan verzióért, amiben már beépítve találja az asztallapot és pár tárolót, akár 100 000 forintot is kérhetnek.

A cikk még nem ért véget. Olvass tovább itt!