A kóklerek ideje lejárt

Az ingatlan- és lakásfelújítási piac évek óta tartó pangása ellenére is van értelme, sőt egyre inkább van értelme az átgondolt lakhatás népszerűsítésének - vallja a minap indult lakjonjol.hu nevű oldal főszerkesztője. Terray István szerint a piac beszűkülésével végre eltűntek a kóklerek, ami minőségibb, élhetőbb otthonok megépítését teszik lehetővé.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. augusztus 14. szabo.daniel

Az ingatlan- és lakásfelújítási piac évek óta tartó pangása ellenére is van értelme, sőt egyre inkább van értelme az átgondolt lakhatás népszerűsítésének – vallja a minap indult lakjonjol.hu nevű oldal főszerkesztője. Terray István szerint a piac beszűkülésével végre eltűntek a kóklerek, ami minőségibb, élhetőbb otthonok megépítését teszik lehetővé.


Tíz éve működő építészeti magazinját és belsőépítészettel foglalkozó website-ját bővítette új profillal az Ombrello Média: a napokban indult www.lakjonjol.hu oldal célja, hogy elméleti és gyakorlati tanácsokkal segítse az építkezőket.

A főszerkesztő érdeklődésünkre kifejti:  az ingatlanpiaci pangás ellenére is úgy látták, itt az ideje egy olyan szakportál létrehozásának, amely hozzáértően gyűjti össze és ad támpontot e szakterületen. 

A központi oldal “kétirányú forgalmat” biztosít, hiszen a szakcikkek mellett üzemeltetnek barkács-aloldalt – itt az olvasók egymással oszthatják meg tapasztalataikat -, a Válaszfalon  pedig szakértők igazítanak el az ügyes-bajos kérdésekben.

Kérdésünkre, hogy mi számít ma jó otthonnak, Terray kiemeli: a manapság építkezők/felújítók elsődleges szempontja kell legyen az energiatakarékosság, hiszen a fogyóban lévő fosszilis energiák, valamint az ennek következtében (is) elszabaduló energiaárak erre kényszerítenek. Hozzáteszi emellett a praktikum és a minőség szempontjait is: “az ingatlanpiac beszűkülése azt is eredményezte, hogy végre eltűntek a kóklerek. Egy ma ebben az iparágban megmaradni akaró cég nem engedheti meg magának a silány minőséget”- fogalmaz.

Az építkezés és felújítás – folytatja – rengeteg csapdát rejt, ezt mindenki tudja. Azt szeretnénk, ha a lakjonjol.hu olvasói az ötlettől a kulcs átvételéig olyan információkhoz jutnának nálunk, melyekkel kikerülik ezeknek a csapdáknak legalább egy részét.