Meleg hangulatú bútorok télire

Néhány egyszerű dologgal feldobhatjuk bútorainkat, az aktuális szezonnak megfelelő hangulatút varázsolva belőle. Íme, egy pofonegyszerű ötlet a téli szobabelsőkhöz.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2013. január 30. szabo.daniel

Néhány egyszerű dologgal feldobhatjuk bútorainkat, az aktuális szezonnak megfelelő hangulatút varázsolva belőle. Íme, egy pofonegyszerű ötlet a téli szobabelsőkhöz.


Ha fázunk, pulcsit veszünk fel, és ha látunk egy embert, aki be van burkolózva valami nagy, puha, kötött valamibe: pulcsiba, kabátkába, sálba, attól mi is jobban érezzük magunkat télen. Miért ne öltöztethetnénk fel a lakást is? Nem kell más, csak néhány rossz pulcsi vagy sál, esetleg zokni, vagy pár kiegészítő egy lakberendezési boltból, és kész is a téli, meleg hangulatú bútorzat.

A kötött minta

Mindenből kapható kötött mintájú, tányérból, pohárból, díszpárnából, gyertyából: néhány ilyesmi csecsebecse beszerzése és a lakás egy-egy kiemelt (szem előtt lévő) pontjára helyezése a látogatót melegséggel árasztja el.

A nappali lelke…

… egyértelműen a kanapé. Ha a kanapéra terítesz egy nagy, kötött ágytakarót, és/vagy néhány kötött huzatú díszpárnát, az azzal hirtelen olyan hívogató lesz, hogy mindenki azon akar majd ülni. Ha nincs kedved, időd, pénzed díszpárnahuzatot keresni vagy abba invesztálni, gyűjts össze mindenféle kötött dolgot otthon: sálat, megunt pulcsit, sapkát, kis szabás-varrással ezekből is remek darabok készülhetnek.

Annak, aki tud kötni…

 

Csak 8-10 gombolyag fonál kérdése, és feldobható bármelyik szoba ezekkel a színes-pompás puffokkal. Az elkészítés módját itt olvashatjátok.

És annak, aki nem tud kötni…

 

Minden bútorunk feldobható az otthoni, megunt maradék kötött anyagokkal. Kötött, vagy kötött minta/hangulat egyaránt megfelelő: egy rossz zokniból is lehet dekoráció. Merjük újragondolni a tárgyainkat: egy skótkockás lyukas zokniból elsőrangú borítója lehet hengeres tárgyaknak: mécsestartóknak, vázáknak, ceruzatartóknak. A nem viselt sálakat feldarabolva, visszahajtva és négyzetesen beszegve pedig remek és puha ülőpárnákat nyerünk. A nem hordott pulcsik nagy felületei egyaránt felhasználhatók pl. széktámlaborítónak.