Várandósan is trendin – hol vásároljunk terhesruhát?

Egyben minden terhesruhabolt kínálata megegyezik: az árak nem földi halandó pénztárcájához szabottak, és a ruhák anyaga ritkán természetes. Ám ha olyan szerencsések vagyunk, hogy apróbb beruházásokat megengedhetünk magunknak, érdemes körülnézni a piacon, hiszen ma már számtalan stílust, árkategóriát képviselő bolt kínálatából válogathatunk. Nézzük, melyek ezek! 

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. október 17. czefernek.lena

Egyben minden terhesruhabolt kínálata megegyezik: az árak nem földi halandó pénztárcájához szabottak, és a ruhák anyaga ritkán természetes. Ám ha olyan szerencsések vagyunk, hogy apróbb beruházásokat megengedhetünk magunknak, érdemes körülnézni a piacon, hiszen ma már számtalan stílust, árkategóriát képviselő bolt kínálatából válogathatunk. Nézzük, melyek ezek!  


1. Romantikus, etno stílus, egyedi darabok

Ezeknek az üzleteknek a kínálatában főleg azok találhatnak maguk számára tetszetős darabokat, akik nem riadnak meg a színes, élénk mintás anyagoktól, a különleges szabásvonalaktól és az aktuális trendekhez igazodó, mégis romantikus összeállításoktól. Ha a terhesség alatt továbbra is nőiességünk hangsúlyozása a cél, akkor érdemes például ellátogatni a Retek utcai TWO in ONE kismamaruha boltba, ahol saját tervezésű dizájn és öko-textíliákból készült darabokkal várják a ruhatárukat bővíteni vágyó kismamákat. Ezeknek a ruháknak külön érdekessége, hogy egy részük olyan elasztikus anyagból készült, amelyet nem csupán terhesség esetén vehetünk majd fel. Akár izgalmas szabású ruhát, akár egy egyedi fazonú őszi kabátot választunk a kínálatból, biztosak lehetünk benne, hogy 9 hónap múltán is szívesen nyúlunk majd érte a ruhásszekrénybe.

2. Praktikusan nőies

Ha nem szeretnénk túlbonyolítani a dolgot, esetleg olyan szerencsések vagyunk, hogy eredeti ruhatárunk főbb darabjai végig velünk maradhatnak a várandósság időszakában, akkor előfordulhat, hogy elég csupán néhány elengedhetetlen kiegészítőt vásárolnunk a kismama ruházati osztályon. Erre a célra remekül megfelelnek az egyéb termékeket is forgalmazó ruhaboltok kínálatai, különösen ajánljuk a C&A kínálatát, amelyben elfogadható áron találhatunk magunknak hasnál bővített leggingseket és farmernadrágokat, szoknyákat. Amennyiben kedvező áron szeretnénk felsőket beszerezni, érdemes még körülnéznünk a H&M kismamaosztályán is. Ezeket a darabokat nagy valószínűséggel elnyűjük majd a 9 hónap alatt, de hát éppen arra valók, nem?

3. Takarékos, de különleges

Garantáltan nem jön velünk szembe az utcán az a kismamaruha, amelyet valamelyik outletben vagy használtruha-kereskedésben szerzünk be magunknak. Ezeknek a boltoknak nagy előnye a kedvező ár/érték arány, továbbá a választás mellett szól az az érv is, hogy egy 9 hónapig (sokszor még kevesebb ideig) hordott ruhát bizony nem nagyon lehet elhasználtnak tekinteni. Persze vannak, akik ódzkodnak attól, hogy mások (főként idegenek) által levetett darabokat vegyenek magukra, s ez viszonylag érthető is, mert akármilyen alaposan mossuk ki ezeket a darabokat, a turis cuccoknak bizony marad egy jellegzetes (fertőltenítő?) szaguk. Ez pedig nem túl praktikus a várandósság alatt amúgy is érzékenyebb orrunk kényeztetésére. Akik viszont égnek a vágytól, hogy ezen a módon frissítsék fel ruhatárukat, azoknak érdemes kimondottan kismamákra szakosodott turkálót, outlet üzletet keresniük. Itt ugyanis nagyobb eséllyel találunk saját méretünknek és ízlésünknek megfelelő darabot, de még így is szűkös lehet a kínálat, mivel mindenből csak egy-egy darab van. Ha elhatároztuk, hogy  turkálni szeretnénk, remek darabokat találhatunk a HelloMami Outlet kínálatában.

4. Trendi ”business woman”

Ha olyan helyen dolgozunk, ahol megkövetelik a kimondottan elegáns ruhatárat, akkor előfordulhat, hogy kismamakén is ragaszkodunk ehhez a stílushoz. Azt azért előbb vagy utóbb be kell látnunk, hogy most már inkább egyre növekvő pocakunk diktálja a trendet, de szerencsére létezik olyan márka, amely ez esetben is igyekszik kielégíteni az igényeinket. A trendi kismamanadrágok bátran kombinálhatók hasnál bővített ingekkel és a nadrágokat még pocak alatt elvágják, megelőzve a kényelmetlenségeket. Ilyen boltokban tudunk remek tunikákat és alá illő garbókat beszerezni, valamint egy-egy izgalmas szabású pelerint vagy praktikus téli kabátot is. Ha a trendi kismamák táborába tartozunk, bártan keressük fel a 2in1 Lövőház utcai üzletét.

5. Divatos, mégis megfizethető

Ha a stílus mellett az ár is fontos szerepet játszik a kismamabolt kiválasztásában, akkor ajánljuk figyelmedbe a b.boom kismamaboltot, ahol stílusos kabátokkal, remek alkalmi ruhákkal, és hordható kiegészítőkkel várják a szépülni vágyó kismamát. Ha szereted a külföldi tervezők egyedi darabjait, vagy örömmel veszel fel csipkés harisnyát, esetleg szexi fehérneműt vagy hálóinget áldott állapotban is, akkor mindenképpen látogass el a hálózat egyik üzletébe, annál is inkább, mert kiderülhet, hogy kismamaruhákban flangálni csinosan is lehet, és még megfizethető is. Szintén a baráti árú divat mellett teszi le a voksát, aki ellátogat a Waiting for you valamelyik üzletébe.

Mennyi az annyi?

 – Egy kismamáknak készült nadrág ára 7500-12000 forint között mozog

– Pulóvereket 10000 forint környékén találsz a divatüzletekben

 – Ha néhány pólót szeretnél, a kínálat széles: 2000 forinttól 8000 forintig terjed, de a magasabb árkategória a gyakoribb

 – Szoknyát, ruhát 8000 forint környékén kapsz

 – Egy harisnya vagy egy leggings körülbelül 3000 forintba kerül

 – Szoptatós/kismama melltartót már 8000 forinttól tudsz választani magadnak

 – A kabátok ára változó: egy őszi darabért 15000-20000 forintot, míg egy téli kabátért akár 30000-t is elkérhetnek.