Almás-diós szendvicskrém

A változatos tízórai készítés igazi kihívást jelent. Ezzel a finom szendvicskrémmel könnyen újíthatunk a megszokott választékon. Ráadásul ez a feltét az egészséges, házi tízórai fogalmát is kimeríti.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. január 09. Paulik András

A változatos tízórai készítés igazi kihívást jelent. Ezzel a finom szendvicskrémmel könnyen újíthatunk a megszokott választékon. Ráadásul ez a feltét az egészséges, házi tízórai fogalmát is kimeríti.


Hozzávalók:

20 dkg vaj

20 dkg brie sajt

8 dkg dióbél

2 evőkanál 20%-os tejföl

1 db alma

2 teáskanál dijoni mustár

1 teáskanál méz

1 teáskanál bio fűszersó

3-4 tekerés friss bors

fél lime vagy citrom
 

A vajat elővesszük a hűtőből, és megvárjuk amíg szobahőmérsékletű lesz. A sajtot lereszeljük a diót aprítógéppel vagy húsklopfolóval összezúzzuk. A vajat felkockázzuk, hozzá adjuk a diót és a sajtot.  A vajat, a diót, a sajtot, a tejfölt, a mézet, a mustárt habverővel összedolgozzuk, közben fűszerezzük. Megmossuk lereszeljük az almát, pár csepp zöldcitromlét csepegtetünk rá. Az almát hozzákeverjük az enyhén habos krémhez. Rozskenyérre kenjük.