Borsókrémleves fetával
A borsóleves viszonylag népszerű ételnek számít, némi fortéllyal új köntösben is tálalhatjuk. A gyorsasága miatt akár egy rohanós hétköznap is asztalra kerülhet.
A borsóleves viszonylag népszerű ételnek számít, némi fortéllyal új köntösben is tálalhatjuk. A gyorsasága miatt akár egy rohanós hétköznap is asztalra kerülhet.
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg borsóbefőtt, vagy mirelit borsó
5dl alaplé
4 dl főzőtejszín
5 dkg olasz desszert/levesbetét rizs
5 dkg feta sajt
só
frissen őrölt színes bors
Az alaplevet felforraljuk, takarékra tesszük és megfőzzük benne a rizst. A borsót, levével együtt, botmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk a főzőléhez, jól elkeverjük, fűszerezzük és felöntjük tejszínnel. Pár percig főzzük, és készen is van.
Tányérokba szedjük, feta kockákkal tálaljuk.