Borsókrémleves fetával

A borsóleves viszonylag népszerű ételnek számít, némi fortéllyal új köntösben is tálalhatjuk. A gyorsasága miatt akár egy rohanós hétköznap is asztalra kerülhet.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. december 05. Paulik András

A borsóleves viszonylag népszerű ételnek számít, némi fortéllyal új köntösben is tálalhatjuk. A gyorsasága miatt akár egy rohanós hétköznap is asztalra kerülhet.


Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg borsóbefőtt, vagy mirelit borsó

5dl alaplé

4 dl főzőtejszín

5 dkg olasz desszert/levesbetét rizs

5 dkg feta sajt

 frissen őrölt színes bors

Az alaplevet felforraljuk, takarékra tesszük és megfőzzük benne a rizst. A borsót, levével együtt, botmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk a főzőléhez, jól elkeverjük, fűszerezzük és felöntjük tejszínnel. Pár percig főzzük, és készen is van.

Tányérokba szedjük, feta kockákkal tálaljuk.