Citromos cukkinis spagetti
A spagetti a gyerekek körében örök kedvenc. A sült cukkini és a ropogós sonka színben és ízben is kiválóan feldobja, citromból használjunk biot, mert az a biztos.
A spagetti a gyerekek körében örök kedvenc. A sült cukkini és a ropogós sonka színben és ízben is kiválóan feldobja, citromból használjunk biot, mert az a biztos.
Hozzávalók:
50 dkg spagetti
20 dkg feketeerdei sonka
1 kgcukkini
3 gerezd fokhagyma
1 nagy csokor petrezselyem
1 db bio citrom
2-3 evőkanál+ fél dl olívaolaj
fűszersó, frissen őrölt bors
5 dkg parmezán forgács
A sütőt előmelegítjük. A cukkinik héját zöldséghámozóval vékonyan lehámozzuk (aki szereti rajta hagyhatja). 1 cm-es karikákra vágjuk, és szépen elrendezzük egy sütőpapírral bélelt gáztepsiben.
Sózzuk, borsozzuk. Meglocsoljuk olívaolajjal. 220 fokon nagyjából 15 perc alatt megsütjük. Közben fordítsuk meg a szeleteket.
Közben bő, lobogó, sós vízben kifőzzük a spagettit.
Vékonyan kiolajozunk egy nagy, magasfalú serpenyőt. A petrezselymet megmossuk, és nagyon apróra vágjuk. A meleg olajon átforgatjuk a zúzott fokhagymát, és a petrezselymet.
Rámerjük a leszűrt tésztát, és jól összeforgatom a petrezselymes alappal.
Hozzáadjuk a megsült cukkini karikákat, meglocsoljuk kevés citromlével, és a tészta vízéből is merünk rá 4-5 evőkanállal. Egy két-perc alatt nagy lángon átforgatjuk.
Nem kell sózni, borsozni, mivel a cukkinira már ízesítve van.
A sonkát nagyobb darabokra vágjuk, száraz serpenyőben ropogósra pirítjuk.
A citromhéját zöldséghámozóval hámozzuk le, és apró csíkokra vágjuk.
A tésztához hozzáadjuk a sonkát, tányérokra szedjük, vékony citromhéjjal díszítjük. Így teszünk a parmezánnal is, amit szintén a zöldséghámozóval farigcsálunk rá.