Csillagtökragus penne
A csillagtök, más néven patiszon univerzális zöldég, sokféleképpen el lehet készíteni. Ráadásul olcsó és könnyen hozzáférhető alapanyag.
A csillagtök, más néven patiszon univerzális zöldég, sokféleképpen el lehet készíteni. Ráadásul olcsó és könnyen hozzáférhető alapanyag. Hogy a gyerekek számára is vonzó legyen, mediterrán jellegű paradicsomos ragut készítettünk belőle, ami spagettivel és tollhegy tésztával egyaránt jó.
Hozzávalók:
30 dkg száraztészta penne, vagy spagetti
1 nagyobb csillagtök
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
50 dkg passzírozott paradicsom
2 teáskanál pizza, vagy egyéb mediterrán fűszerkeverék
1 mokkáskanál római kömény
1 mokkáskanál őrölt koriander
bors
fél dl olívaolaj
A csillagtököt meghámozzuk, kikanalazzuk a magjait, kockára vágjuk. A hagymákat megtisztítjuk, apróra vágjuk. Olívaolajon üvegesre pároljuk a hagymát, hozzáadjuk a csillagtököt. Fűszerezzük. Felöntjük a paradicsommal és gyakori kevergetés mellett addig főzzük, amíg a tök megpuhul. Közben bő, sós vízben kifőzzük a tésztát.
A főtt tésztára ráhalmozzuk a paradicsomos tökragut és megszórjuk reszelt sajttal.