Csillagtökragus penne

A csillagtök, más néven patiszon univerzális zöldég, sokféleképpen el lehet készíteni. Ráadásul olcsó és könnyen hozzáférhető alapanyag.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. július 28. Paulik András

A csillagtök, más néven patiszon univerzális zöldég, sokféleképpen el lehet készíteni. Ráadásul olcsó és könnyen hozzáférhető alapanyag. Hogy a gyerekek számára is vonzó legyen, mediterrán jellegű paradicsomos ragut készítettünk belőle, ami spagettivel és tollhegy tésztával egyaránt jó.


Hozzávalók:

30 dkg száraztészta penne, vagy spagetti

1 nagyobb csillagtök

1 fej vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

50 dkg passzírozott paradicsom

2 teáskanál pizza, vagy egyéb mediterrán fűszerkeverék

1 mokkáskanál római kömény

1 mokkáskanál őrölt koriander

bors

fél dl olívaolaj

A csillagtököt meghámozzuk, kikanalazzuk a magjait, kockára vágjuk. A hagymákat megtisztítjuk, apróra vágjuk. Olívaolajon üvegesre pároljuk a hagymát, hozzáadjuk a csillagtököt. Fűszerezzük. Felöntjük a paradicsommal és gyakori kevergetés mellett addig főzzük, amíg a tök megpuhul. Közben bő, sós vízben kifőzzük a tésztát.

A főtt tésztára ráhalmozzuk a paradicsomos tökragut és megszórjuk reszelt sajttal.