Fogyni szeretne? – Így csökkentse étvágyát!

Számtalan fogyási módszer létezik a poroktól elkezdve a tablettákon és italokon át, a jégfürdős kezelésekig. Ezekkel kapcsolatban azonban sok a megválaszolatlan kérdés: milyen gyakran, mennyit és mik a mellékhatások. Ezeknél van egy egyszerűbb módszer, mégpedig az étvágy csökkentése - írja a Fox News.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2013. március 24. bencze.aron

Számtalan fogyási módszer létezik a poroktól elkezdve a tablettákon és italokon át, a jégfürdős kezelésekig. Ezekkel kapcsolatban azonban sok a megválaszolatlan kérdés: milyen gyakran, mennyit és mik a mellékhatások. Ezeknél van egy egyszerűbb módszer, mégpedig az étvágy csökkentése – írja a Fox News.


Néhány fogyasztó termék használatának ugyanis több a káros, mint a jótékony hatása. Ezért a legtöbb szakértő szkeptikus ezek használatával kapcsolatban. Az Alabama Egyetem egyik professzora szerint minden fogyasztószer csak pénzkidobás. A Fox News ezért most összegyűjtött néhány tippet az étvágy csökkentésére, így természetes úton sikerülhet a fogyás!

Egyen több zsiradékot!

Talán ellentmondásosnak tűnik, de hasznos, mert a minimális mennyiségű zsír fogyasztása jó fogyási módszer. Ugyanis olyan üzenetet közvetít az agy felé, amely jóllakottságérzetet okoz, így csökkenti az éhségérzetet. Azonban nem mindegy, milyen forrásból viszi be szervezetébe a zsiradékot. Az egészségesek közé tartoznak a magvak, az avokádó és az extra szűz olivaolaj.

Egyen többször kisebb adagokat

Növeli a jóllakottságérzetet, hogyha többször eszik kisebb adagokat, minthogyha kevésszer sokat, akkor is, hogyha a kalóriabevitel ugyanannyi.

Fogyasszon rozsban gazdag ételeket

A kutatások azt mutatják, hogy a rozs fogyasztása alacsonyabb inzulinválaszt vált ki a szervezetből, ezért növeli telítettségérzetet, s ennek eredményeként a következő étkezésnél kevesebbet fog enni.