Franciás lecsó

Az egyik legaranyosabb mesefilm a L’ecsó, ahol a főhős nagyon finom francia lecsóval hódítja meg a közönséget. Ez a változat a magyar és a francia lecsó keveréke.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. július 13. Paulik András

Az egyik legaranyosabb mesefilm a L’ecsó, ahol a főhős nagyon finom francia lecsóval hódítja meg a közönséget. Ez a változat a magyar és a francia lecsó keveréke.


Hozzávalók:

fél kg padlizsán

fél kg cukkini

fél kg paradicsom

1 db piros kaliforniai paprika

1 db kápia paprika

2 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

1,5-2 dl vörösbor

1 dl 100%-os paradicsomlé

½ dl  olaj vagy 1 evőkanál mangalica zsír

3 teáskanál fűszersó

1 evőkanál őrölt édes-nemes pirospaprika

2 evőkanál gulyáskrém

frissen őrölt bors

1 teáskanál kakukkfű

A padlizsánt és a cukkinit lehámozzuk, apró kockára vágjuk. Megszórjuk sóval és húsz percig pihentetjük. A vöröshagymákat megpucoljuk, apróra vágjuk. Egy mély serpenyőben felmelegítjük a mangalicazsírt, rádobjuk a hagymát és üvegesre pároljuk.

Levesszük a lángról, pirospaprikával és gulyáskrémmel ízesítjük. A padlizsánt és a cukkinit lecsöpögtetjük, rátesszük a hagymás alapra, a serpenyőt pedig vissza a tűzhelyre. A paprikákat megmossuk, kockára vágjuk, és a serpenyőbe szórjuk. A paradicsomokat is felkockázzuk és ezt is hozzáadjuk. Felöntjük borral, paradicsomlével. Ízesítjük pucolt, zúzott fokhagymával, frissen őrölt borssal, és kakukkfűvel. Addig főzzük, amíg a zöldségek meg nem puhulnak.

Melegen, friss kenyérrel, és vörösborral tálalom.