Franciás lecsó
Az egyik legaranyosabb mesefilm a L’ecsó, ahol a főhős nagyon finom francia lecsóval hódítja meg a közönséget. Ez a változat a magyar és a francia lecsó keveréke.
Az egyik legaranyosabb mesefilm a L’ecsó, ahol a főhős nagyon finom francia lecsóval hódítja meg a közönséget. Ez a változat a magyar és a francia lecsó keveréke.
Hozzávalók:
fél kg padlizsán
fél kg cukkini
fél kg paradicsom
1 db piros kaliforniai paprika
1 db kápia paprika
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1,5-2 dl vörösbor
1 dl 100%-os paradicsomlé
½ dl olaj vagy 1 evőkanál mangalica zsír
3 teáskanál fűszersó
1 evőkanál őrölt édes-nemes pirospaprika
2 evőkanál gulyáskrém
frissen őrölt bors
1 teáskanál kakukkfű
A padlizsánt és a cukkinit lehámozzuk, apró kockára vágjuk. Megszórjuk sóval és húsz percig pihentetjük. A vöröshagymákat megpucoljuk, apróra vágjuk. Egy mély serpenyőben felmelegítjük a mangalicazsírt, rádobjuk a hagymát és üvegesre pároljuk.
Levesszük a lángról, pirospaprikával és gulyáskrémmel ízesítjük. A padlizsánt és a cukkinit lecsöpögtetjük, rátesszük a hagymás alapra, a serpenyőt pedig vissza a tűzhelyre. A paprikákat megmossuk, kockára vágjuk, és a serpenyőbe szórjuk. A paradicsomokat is felkockázzuk és ezt is hozzáadjuk. Felöntjük borral, paradicsomlével. Ízesítjük pucolt, zúzott fokhagymával, frissen őrölt borssal, és kakukkfűvel. Addig főzzük, amíg a zöldségek meg nem puhulnak.
Melegen, friss kenyérrel, és vörösborral tálalom.