Fűszeres sült kukorica – a „strandok étele”

Újra itt a kukorica-szezon. Mediterrán szomszédainknál és a távolabbi vidékeken gyakori, hogy nem főve, hanem sütve készítik.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. június 21. Paulik András

Újra itt a kukorica-szezon. Mediterrán szomszédainknál és a távolabbi vidékeken gyakori, hogy nem főve, hanem sütve készítik.


Finom fűszerekkel különleges élmény lehet ez a változat. Mi most egy levendulás keveréket használtunk, amely otthon is elkészíthető, de többféle fűszer is szóba jöhet. A sült kukorica akár köretnek is kitűnő.

Hozzávalók:

6 db közepes cső kukorica

1,5 evőkanál vaj

1 kiskanál provance-i fűszerkeverék

erdélyi kősó vagy tengeri só

A kukoricákat hajuktól megtisztítjuk, levágjuk a szárukat, megmossuk, szárazra töröljük.A margarint alaposan elkeverjük a fűszerkeverékkel. A kukoricák mindkét oldalát megkenjük a fűszeres vajjal.  Párosával alufóliába csomagoljuk. 180 fokon kb. 1 órát sütjük úgy, hogy félidőnél óvatosan megfordítjuk a csomagokat. Az utolsó 10 percben kicsit csökkenthetjük a hőmérsékletet. Durva szemű sóval tálaljuk.