Gombás-mandulás tészta
Ez a tészta tipikus esete annak, amikor gyorsan kell valami finom, elegáns még sem drága étel. Családi összejövetelre, vendégváró falatnak egyaránt ajánljuk.
Ez a tészta tipikus esete annak, amikor gyorsan kell valami finom, elegáns még sem drága étel. Családi összejövetelre, vendégváró falatnak egyaránt ajánljuk.
Hozzávalók 4 adaghoz:
50 dkg csiperke gomba
8 dkg hántolt mandula
1 db vöröshagyma
2 teáskanál kakukkfű
1-2 evőkanál vaj
fél dl száraz fehérbor
3 dl tejszín
só, frissen őrölt bors
3 gerezd fokhagyma
25 dkg száraztészta
A gombát a és a hagymát megtisztítjuk. A gombát felszeleteljük, a hagymát apróra vágjuk. Felmelegítjük a vajat, üvegesre pároljuk rajta a hagymát. Átforgatjuk rajta a gombát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kakukkfűvel. A gombát megpároljuk, felöntjük borral, majd tejszínnel. A mandulát száraz serpenyőben megpirítjuk, hozzáadjuk a gombához. A fokhagymát összezúzzuk, a mártást ízesítjük vele. Kevergetés mellett megvárjuk, míg a szósz sűrűsödik. A tetszőleges tésztát, sós, bő lobogó vízben puhára főzzük. Leszűrjük a tésztát és a gombás szósszal tálaljuk.