Gombás-mandulás tészta

Ez a tészta tipikus esete annak, amikor gyorsan kell valami finom, elegáns még sem drága étel. Családi összejövetelre, vendégváró falatnak egyaránt ajánljuk.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. január 09. Paulik András

Ez a tészta tipikus esete annak, amikor gyorsan kell valami finom, elegáns még sem drága étel. Családi összejövetelre, vendégváró falatnak egyaránt ajánljuk.


Hozzávalók 4 adaghoz:

50 dkg csiperke gomba

8 dkg hántolt mandula

1 db vöröshagyma

2 teáskanál kakukkfű

1-2 evőkanál vaj

fél dl száraz fehérbor

3 dl tejszín

só, frissen őrölt bors

3 gerezd fokhagyma

25 dkg száraztészta
 

A gombát a és a hagymát megtisztítjuk. A gombát felszeleteljük, a hagymát apróra vágjuk. Felmelegítjük a vajat, üvegesre pároljuk rajta a hagymát. Átforgatjuk rajta a gombát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kakukkfűvel. A gombát megpároljuk, felöntjük borral, majd tejszínnel. A mandulát száraz serpenyőben megpirítjuk, hozzáadjuk a gombához. A fokhagymát összezúzzuk, a mártást ízesítjük vele. Kevergetés mellett megvárjuk, míg a szósz sűrűsödik. A tetszőleges tésztát, sós, bő lobogó vízben puhára főzzük. Leszűrjük a tésztát és a gombás szósszal tálaljuk.