Családháló

Kezdőoldal Egészség és lélek Hangulatingadozás? A nőkre nagyobb hatással van, mit esznek!

Hangulatingadozás? A nőkre nagyobb hatással van, mit esznek!

Sokkal nagyobb hatással van a nők hangulatára és kedélyére az étkezés, mint a férfiakéra – állapította megy egy New York-i egyetem kutatása. A vizsgálat készítői jelzik, hogy a hölgyeknek szélesebb körű és kiegyensúlyozottabb tápanyagbevitelre van szükségük -írja a csalad.hu.

csalad.hu,

Az étkezés meghatározza a hangulatot – nem csak az éhségérzet eltűnése, vagy a feltálalt fogás finomsága, hanem beltartalma is komoly hatással van az ember kedélyállapotára – írja a brit Independent című lap. A New York-i Binghamton University kutatói azt vizsgálták, vajon milyen mélységben gyakorol hatást a bevitt eleség, illetve milyen különbségeket mutat a két nem képviselői között annak hatása. Arra a megállapításra jutottak, hogy a nők a férfiakhoz képest sokkal kisebb eséllyel kerülhetnek lelkileg kiegyensúlyozott állapotba mindaddig, amíg nem táplálkoznak megfelelően. Nemenként eltérőnek találták ugyanis a jó hangulathoz szükséges tápanyag-beviteli igényt.

Lina Begdache kutató, az egyetem munkatársa arról számolt be, a vizsgálat alapján megállapítható, hogy a nők lelki egészsége sokkal nagyobb kockázatnak van kitéve, mint a férfiaké. Különösen fontos ugyanis számukra a fizikai aktivitáson túl az is, miből és mennyit fogyasztanak el. “A legfontosabb következtetés, amit megállapíthattunk, hogy a hölgyek esetében a tápanyagok sokkal szélesebb körére van szükség a jó hangulathoz” – mondta a kutató, hozzátéve, hogy “ezek az eredmények magyarázatot adhatnak arra, hogy miért fordul elő kétszer nagyobb valószínűséggel a szorongás és depresszió a nőknél az urakhoz képest”. A probléma a modern táplálkozásban van, vagyis hogy az ételek döntő többsége jelentős mennyiségű energiát tartalmaz, azonban az agy ideális működése számára kevés kulcsfontosságú tápanyaggal bír.

A cikk itt folytatódik.

Hozzászólások

hozzászólás

CÍMKÉK:
Read previous post:
Szorongási zavarokat okozhat a túl sok különóra?

Elkezdődött az iskola, és javában zajlik a délutáni programok szervezése is. A paletta széles: nyelvtanulás, sport, rajz, ének-zene, informatikai szakkörök,...

Close