Kapribogyós-tojásos burgonyasaláta

A burgonyasalátából könnyen varázsolhatunk elegáns ételt, ha például kapribogyót keverünk hozzá. Többféle kapribogyó létezik mi a sóban eltett változatot ajánljuk. Sokkal finomabb, mint az ecetes változata. Ez is egy olyan fogás, amit nagyobb gyerekek önállóan is elkészíthetnek.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. január 09. Paulik András

A burgonyasalátából könnyen varázsolhatunk elegáns ételt, ha például kapribogyót keverünk hozzá. Többféle kapribogyó létezik mi a sóban eltett változatot ajánljuk. Sokkal finomabb, mint az ecetes változata. Ez is egy olyan fogás, amit nagyobb gyerekek önállóan is elkészíthetnek.


Hozzávalók:

50 dkg salátaburgonya

1 dkg sóban eltett kapribogyó

1 csokor újhagyma

3 evőkanál bazsalikomos borecet

1 evőkanál mustármagos mustár

3 evőkanál krémes tejföl

3 db tojás

3-4 tekerés bors

1 teáskanál mediterrán fűszerkeverék
 

A kapribogyót egy órán keresztül vízbe áztatjuk, leszűrjük és megszárítjuk. A burgonyát megmossuk, héjában megfőzzük. A tojást is megfőzzük. A főtt burgonyát megvárjuk, amíg kihűl és lehúzzuk a héját, majd felkarikázzuk. A tojást tojásszeletelővel vagy késsel vékonyan karikára vágjuk. Az újhagyma külső rétegét lehúzzuk, konyhai ollóval apróra vágjuk. Egy salátástálba tesszük a burgonyát, a tojást, a kapribogyót, a hagymát, fűszerezzük, borsozzuk. A borecetet elkeverjük a mustárral és a tejföllel, majd evvel a mártással összekeverjük az alapanyagokat.