Karácsonyi sültalma
Ha desszerttel szeretnénk kedveskedni a családnak, cukrásztudásra sincs szükség. Kezdő háziasszonyoknak és gyors édességre vágyóknak egyaránt ajánljuk. A fűszeres alma illata igazi meghitt karácsonyi hangulatot ébreszt.
Ha desszerttel szeretnénk kedveskedni a családnak, cukrásztudásra sincs szükség. Kezdő háziasszonyoknak és gyors édességre vágyóknak egyaránt ajánljuk. A fűszeres alma illata igazi meghitt karácsonyi hangulatot ébreszt.
Hozzávalók:
4 db nagy, édes, piros alma
5 dkg dióbél
5 dkg mazsola
2 dl baracklekvár
1 teáskanál őrölt fahéj
1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
1 mokkáskanál őrölt gyömbér
Az almákat megmossuk, megtöröljük, almaszeletelővel vagy késsel eltávolítjuk a magházát. Az almaszeleteket hőálló tálba tesszük. A mazsolát átválogatjuk, leöblítjük, lecsöpögtetjük. A fűszereket összekeverjük. Az almaszeleteket fűszerezzük, megszórjuk dióval, mazsolával, „meglocsoljuk” lekvárral. 200 fokon kb. 30 percig sütjük, melegen tálaljuk.