Karácsonyi sültalma

Ha desszerttel szeretnénk kedveskedni a családnak, cukrásztudásra sincs szükség. Kezdő háziasszonyoknak és gyors édességre vágyóknak egyaránt ajánljuk. A fűszeres alma illata igazi meghitt karácsonyi hangulatot ébreszt.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. december 20. Paulik András

Ha desszerttel szeretnénk kedveskedni a családnak, cukrásztudásra sincs szükség. Kezdő háziasszonyoknak és gyors édességre vágyóknak egyaránt ajánljuk. A fűszeres alma illata igazi meghitt karácsonyi hangulatot ébreszt.


Hozzávalók:

4 db nagy, édes, piros alma

5 dkg dióbél

5 dkg mazsola

2 dl baracklekvár

1 teáskanál őrölt fahéj

1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg

1 mokkáskanál őrölt gyömbér

 

Az almákat megmossuk, megtöröljük, almaszeletelővel vagy késsel eltávolítjuk a magházát. Az almaszeleteket hőálló tálba tesszük. A mazsolát átválogatjuk, leöblítjük, lecsöpögtetjük. A fűszereket összekeverjük. Az almaszeleteket fűszerezzük, megszórjuk dióval, mazsolával, „meglocsoljuk” lekvárral. 200 fokon kb. 30 percig sütjük, melegen tálaljuk.