Klasszikus sült kolbász

A karácsonyi vásárokat mindig belengi az ellenállhatatlan kolbászillat. Tökéletes sült kolbászt otthon is készíthetünk, nem nagy ördöngösség, csak a titkát kell tudni.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. december 12. Paulik András

A karácsonyi vásárokat mindig belengi az ellenállhatatlan kolbászillat. Tökéletes sült kolbászt otthon is készíthetünk, nem nagy ördöngösség, csak a titkát kell tudni.


Hozzávalók:

80 dkg házi füstölt kolbász

Előmelegítjük a sütőt. A kolbászokat kicsit benedvesítjük, rátesszük a tepsire. Villával megbökdössük. Letakarjuk alufóliával. 20 percig közepes lángon (kb. 175 fok) sütjük.

Megfordítjuk, a másik oldalát is megszurkáljuk, és letakarva további 20 percig sütjük.

Levesszük róla a fóliát és még 5-10 percig tovább sütjük.

A zsír szépen lassan kisül belőle úgy, hogy a kolbász egyben marad. A zsírt érdemes eltenni, kiváló lesz másnap kenyérre kenve.