Malacka keksz

Ha a gyerekeknek is szeretnénk örömet szerezni, akkor vonjuk be őket a készülődésbe. A malacka keksz sütése nagy élvezet, ha nincs malackás kiszúrótok, bármilyen más figurával helyettesíthető.   

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. december 30. Paulik András

Ha a gyerekeknek is szeretnénk örömet szerezni, akkor vonjuk be őket a készülődésbe. A malacka keksz sütése nagy élvezet, ha nincs malackás kiszúrótok, bármilyen más figurával helyettesíthető. 


Hozzávalók 100 db-hoz:

25 dkg liszt

8 dkg vaj vagy magarin

2 db falusi tojássárgája

1 mokkáskanál szódabikarbóna

1 dl tejföl

1 teáskanál bio fűszersó

2 evőkanál reszelt parmezán sajt

 

Díszítéshez:

100 db egész kömény

tojásfehérje

szezámmag

A lisztben elkeverjük a szódabikarbónát. A szódabikarbónás liszthez felkockázva adagoljuk a margarint. A tojásokat szétválasztjuk a sárgáját a tésztához adjuk, a fehérjét félretesszük.

A tejfölt is hozzáadjuk a többi alapanyaghoz, sóval és parmezánnal ízesítjük.

Az alapanyagokat összegyúrjuk. (Minél inkább kézmeleg, annál inkább gyúrható.)

3 mm-es vastagságúra nyújtjuk és közösen kiszaggatjuk.

A tepsit kibéleljük sütőpapírral. Elrendezzük benne a 100 db kismalacot. Megkenjük tojásfehérjével, a gyerekek segítségével mindegyikre teszünk egy köménymag szemet, a testét pedig szezámmaggal díszítjük.

Előmelegített sütőben 180 fokon, a sütő középső részén 10 percig, felső részén öt percig sütjük. Megvárjuk amíg kihűl. Zárt fémdobozban hosszabb ideig is letartható.