Malacka keksz
Ha a gyerekeknek is szeretnénk örömet szerezni, akkor vonjuk be őket a készülődésbe. A malacka keksz sütése nagy élvezet, ha nincs malackás kiszúrótok, bármilyen más figurával helyettesíthető.
Ha a gyerekeknek is szeretnénk örömet szerezni, akkor vonjuk be őket a készülődésbe. A malacka keksz sütése nagy élvezet, ha nincs malackás kiszúrótok, bármilyen más figurával helyettesíthető.
Hozzávalók 100 db-hoz:
25 dkg liszt
8 dkg vaj vagy magarin
2 db falusi tojássárgája
1 mokkáskanál szódabikarbóna
1 dl tejföl
1 teáskanál bio fűszersó
2 evőkanál reszelt parmezán sajt
Díszítéshez:
100 db egész kömény
tojásfehérje
szezámmag
A lisztben elkeverjük a szódabikarbónát. A szódabikarbónás liszthez felkockázva adagoljuk a margarint. A tojásokat szétválasztjuk a sárgáját a tésztához adjuk, a fehérjét félretesszük.
A tejfölt is hozzáadjuk a többi alapanyaghoz, sóval és parmezánnal ízesítjük.
Az alapanyagokat összegyúrjuk. (Minél inkább kézmeleg, annál inkább gyúrható.)
3 mm-es vastagságúra nyújtjuk és közösen kiszaggatjuk.
A tepsit kibéleljük sütőpapírral. Elrendezzük benne a 100 db kismalacot. Megkenjük tojásfehérjével, a gyerekek segítségével mindegyikre teszünk egy köménymag szemet, a testét pedig szezámmaggal díszítjük.
Előmelegített sütőben 180 fokon, a sütő középső részén 10 percig, felső részén öt percig sütjük. Megvárjuk amíg kihűl. Zárt fémdobozban hosszabb ideig is letartható.