Mandarinos puncs

Alkoholmentes változatban a gyerekeknek is készíthetünk puncsokat, fűszeres italokat. Így már ők sem fogják azt érezni, hogy kimaradnak valami jóból.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. október 21. Paulik András

Alkoholmentes változatban a gyerekeknek is készíthetünk puncsokat, fűszeres italokat.  Így már ők sem fogják azt érezni, hogy kimaradnak valami jóból.


Hozzávalók:

1,5 liter víz

3 filter mandarinos tea

1 mokkáskanál szegfűszeg

1 teáskanál őrölt fahéj

1 mokkáskanál őrölt gyömbér

1 dl 100%-os narancslé

1 db citrom

3 db mandarin

1 teáskanál rum(aroma)

1 teáskanál vanília eszencia

3 evőkanál méz

 

A vizet elkezdjük melegíteni, beletesszük a teafiltereket, a szegfűszeget teatojásban, az őrölt fahéjat, gyömbért. Ízesítjük narancslével, citromlével, rummal, vaníliával. A mandarinokat megmossuk, karikára vágjuk és ezt is a fazékba helyezzük. Az egészet összeforraljuk, majd a teafiltereket eltávolítjuk. Húsz percig lefedve állni hagyjuk. Eltávolítjuk a teatojást, és édesítjük mézzel. Mandarinkarikákkal együtt bögrékbe merjük.