Mentás-citromfüves bodzatea

A jeges teák nagyon népszerű italok, de a bolti változatok nagy része nem természetes anyagokból készül. A mentának és a citromfűnek rengeteg jótékony hatása van, ráadásul frissítenek és jeges teaként is nagyon finomak. A bodzateát akár hárs-, zöld-, vagy gyümölcsteára is lecserélhetitek. Mézzel ízesítve a gyerekeknek is tetszeni fog.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. augusztus 23. Paulik András

A jeges teák nagyon népszerű italok, de a bolti változatok nagy része nem természetes anyagokból készül. A mentának és a citromfűnek rengeteg jótékony hatása van, ráadásul frissítenek és jeges teaként is nagyon finomak. A bodzateát akár hárs-, zöld-, vagy gyümölcsteára is lecserélhetitek. Mézzel ízesítve a gyerekeknek is tetszeni fog.


Hozzávalók 10 pohárhoz:

5 filter bodzatea, 2 liter víz, 3 marék menta-, és bodzalevél vegyesen, 4 evőkanál méz, 2 karika citrom, zöldfűszeres jégkocka

A menta-, és a citromfűleveleket mossuk meg és nagy részét tegyük a kancsóba. Főzzük meg a bodzateát, forrázzuk le vele a zöld leveleket, ízesítsük mézzel. Egy éjszakára hagyjuk állni. A maradék zöld leveleket tegyük jégkockatartóba, öntsük fel vízzel és tegyük be a fagyasztóba. Másnap három-négy jégkockát, egy-két karika citromot tegyünk egy pohárba, öntsük fel a teával, és fogyaszthatjuk.