Parasztsaláta
Nem minden saláta diétás, vannak tartalmas, laktatóbb változatok is. Ez a kolbászos burgonyasaláta is ilyen. Kifliburgonyából az igazi. Jól illik bele a kovászos uborka is.
Nem minden saláta diétás, vannak tartalmas, laktatóbb változatok is. Ez a kolbászos burgonyasaláta is ilyen. Kifliburgonyából az igazi. Jól illik bele a kovászos uborka is.
Hozzávalók 6 adaghoz:
1,5 kg kifliburgonya
25 dkg szárazkolbász
30 dkg kovászos uborka
1 db közepes méretű vöröshagyma
olaj
Öntethez:
2 evőkanál bazsalikomos balzsamecet
3 teáskanál dijoni mustár
5 evőkanál extra szűz olívaolaj
1 teáskanál tárkony
frissen őrölt bors, só
A kifliburgonyát alaposan megmossuk, héjában megfőzzük. Ha megfőtt, megpucoljuk, és apró karikára vágjuk. A kolbásznak lehúzzuk a héját, karikára vágjuk, kevés olajon megsütjük. Lecsepegtetjük és a papírtörlővel bélelt tányérra szedjük. Az uborkát leöblítjük, felkarikázzuk. A hagymát megpucoljuk, karikára vágjuk, és cikkeire szedjük.
Egy nagy salátástálba – legjobb, ha zárható – beletesszük az összes hozzávalót. Az ecetből, mustárból, olajból, fűszerekből kézi habverővel homogén öntetet készítünk. Meglocsoljuk a salátát az öntettel. Jól összekeverjük, lefedve másfél-két óráig a hűtőben pihentetjük, hogy összeérjenek az ízek. Önmagában péksüteménnyel tálaljuk, de készíthetjük köretként is sült húsok mellé.