Parasztsaláta

Nem minden saláta diétás, vannak tartalmas, laktatóbb változatok is. Ez a kolbászos burgonyasaláta is ilyen. Kifliburgonyából az igazi. Jól illik bele a kovászos uborka is.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. augusztus 18. Paulik András

Nem minden saláta diétás, vannak tartalmas, laktatóbb változatok is. Ez a kolbászos burgonyasaláta is ilyen. Kifliburgonyából az igazi. Jól illik bele a kovászos uborka is.


Hozzávalók 6 adaghoz:

1,5 kg kifliburgonya

25 dkg szárazkolbász

30 dkg kovászos uborka

1 db közepes méretű vöröshagyma

olaj

Öntethez:

2 evőkanál bazsalikomos balzsamecet

3 teáskanál dijoni mustár

5 evőkanál extra szűz olívaolaj

1 teáskanál tárkony

frissen őrölt bors, só

A kifliburgonyát alaposan megmossuk, héjában megfőzzük. Ha megfőtt, megpucoljuk, és apró karikára vágjuk. A kolbásznak lehúzzuk a héját, karikára vágjuk, kevés olajon megsütjük. Lecsepegtetjük és a papírtörlővel bélelt tányérra szedjük. Az uborkát leöblítjük, felkarikázzuk. A hagymát megpucoljuk, karikára vágjuk, és cikkeire szedjük.

Egy nagy salátástálba – legjobb, ha zárható – beletesszük az összes hozzávalót. Az ecetből, mustárból, olajból, fűszerekből kézi habverővel homogén öntetet készítünk. Meglocsoljuk a salátát az öntettel. Jól összekeverjük, lefedve másfél-két óráig a hűtőben pihentetjük, hogy összeérjenek az ízek. Önmagában péksüteménnyel tálaljuk, de készíthetjük köretként is sült húsok mellé.