Rudolf-falatok és Mikulás-puncs

Mikulás napjára olyan gyors és egyszerű finomságokat ajánljunk számotokra, amelyeket a gyerekekkel együtt készíthettek el. A sajtból készült rénszarvasoknak legalább akkora sikere lehet, mint a gőzölgő, fűszeres, piros színű, alkoholmentes puncsnak.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. december 04. Paulik András

Mikulás napjára olyan gyors és egyszerű finomságokat ajánljunk számotokra, amelyeket a gyerekekkel együtt készíthettek el. A sajtból készült rénszarvasoknak legalább akkora sikere lehet, mint a gőzölgő, fűszeres, piros színű, alkoholmentes puncsnak.


Rudolf-falatok

Hozzávalók 8 db-hoz:

1 doboz – 8 cikk – natúr kockasajt
16 db sós perec
16 db lenmag vagy fekete szezámmag
4 db paprikával töltött olívabogyó

A sajtokat sorba tesszük úgy, hogy a háromszög szélesebb része lesz a fej. Fogpiszkáló vagy csipesz segítségével minden sajtra 2 db lenmagot helyezünk el, ezek lesznek a szemek. Az olívabogyókat lecsöpögtetjük, félbevágjuk. A sajtokat fél olívabogyókkal díszítjük, az lesz Rudolf orra és szája. Azonnal fogyaszthatjuk.

Mikulás-puncs

Hozzávalók 5-7 bögréhez:

1 liter rostos meggylé
5 dl víz
2 filter karácsonyi tea
1 teáskanál őrölt fahéj
1 mokkáskanál őrölt szerecsendió
1 db citrom
ízlés szerint: 1 evőkanál méz

2 literes lábasban vizet forralunk, beletesszük a két teafiltert. Hozzáöntjük a meggylevet. Fűszerezzük fahéjjal, szerecsendióval. A citromot alaposan megmossuk, felkarikázzuk, a puncshoz adjuk. Az alapanyagokat összemelegítjük, ízlés szerint édesíthetjük mézzel. Melegen kínáljuk.