Sárgarépás szendvicskrém

A változatos reggeli kiötlése nem mindig egyszerű feladat. A házi túrókrémek és zöldségkrémek nagyon egészségesek és finomak, így ajánlott az efféle kencék fogyasztása.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. június 21. Paulik András

A változatos reggeli kiötlése nem mindig egyszerű feladat. A házi túrókrémek és zöldségkrémek nagyon egészségesek és finomak, így ajánlott az efféle kencék fogyasztása.


Jelen esetben sárgarépát használtunk, ami nem csak haj és bőrszépítő, hanem immunerősítő és vizelethajtó is. Ráadásul egész évben rendelkezésünkre áll.

Hozzávalók:

30 dkg répa

10 dkg füstölt sajt

2 evőkanál natúr vajkrém vagy sajtkrém

só, frissen őrölt bors

fél csokor petrezselyem

A répát megpucoljuk, és lereszeljük. A sajtot is lereszeljük. A petrezselymet apróra vágjuk, és az egészet vajkrémmel összekeverjük. Sóval, borssal ízesítjük. A sütőt előmelegítjük. A kenyereket, kifliket megkenjük a répás krémmel. 180 fokon addig sütjük, amíg sajt elolvad és enyhén aranybarnás színt kap a „massza”.

Tipp: A nyers krém napokig eláll a hűtőben, szendvicsben pedig nemcsak melegen, de hidegen is finom.