Sonkás frittata
Korábban bemutattuk az olasz tojásos tésztát zöldséggel, most pedig következzen húsos változatban is, hogy a család húsevő tagjai se éhezzenek. Családi étkezésekre, vendégváró vacsorára, piknikre egyaránt kiváló.
Korábban bemutattuk az olasz tojásos tésztát zöldséggel, most pedig következzen húsos változatban is, hogy a család húsevő tagjai se éhezzenek. Családi étkezésekre, vendégváró vacsorára, piknikre egyaránt kiváló.
Hozzávalók 6 személyre:
15 dkg edami sajt
20 dkg sonka
1 mokkáskanál fekete bors
6 db tojás
2 evőkanál margarin
50 dkg spagetti
1 teáskanál só
2 szál újhagyma
A tésztát al dante-ra főzzük. A sonkát és a hagymát apróra vágjuk, a sajtot lereszeljük. A gyerekek nagyon szeretik a sajtot, így reszelhetik ők. Felverjük a tojásokat, belekeverjük a sonkát, a sajtot, a hagymát, a sót és a frissen őrölt borsot. Egy sütőben is használható serpenyőben vagy kerámiaedényben felolvasztjuk a margarint, megforgatjuk rajta a tésztát és felöntjük a sonkás tojással. A tűzhelyen remegősre sütjük, majd előmelegített sütőben 200 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük. A fém serpenyő nyelét tekerjük be alufóliával, hogy ne égessük meg a kezünket.