Sonkás frittata

Korábban bemutattuk az olasz tojásos tésztát zöldséggel, most pedig következzen húsos változatban is, hogy a család húsevő tagjai se éhezzenek. Családi étkezésekre, vendégváró vacsorára, piknikre egyaránt kiváló.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. november 15. Paulik András

Korábban bemutattuk az olasz tojásos tésztát zöldséggel, most pedig következzen húsos változatban is, hogy a család húsevő tagjai se éhezzenek. Családi étkezésekre, vendégváró vacsorára, piknikre egyaránt kiváló.


Hozzávalók 6 személyre:

 

15 dkg edami sajt

20 dkg sonka

1 mokkáskanál fekete bors

6 db tojás

2 evőkanál margarin

50 dkg spagetti

1 teáskanál só

2 szál újhagyma

A tésztát al dante-ra főzzük. A sonkát és a hagymát apróra vágjuk, a sajtot lereszeljük. A gyerekek nagyon szeretik a sajtot, így reszelhetik ők. Felverjük a tojásokat, belekeverjük a sonkát, a sajtot, a hagymát, a sót és a frissen őrölt borsot. Egy sütőben is használható serpenyőben vagy kerámiaedényben felolvasztjuk a margarint, megforgatjuk rajta a tésztát és felöntjük a sonkás tojással. A tűzhelyen remegősre sütjük, majd előmelegített sütőben 200 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük. A fém serpenyő nyelét tekerjük be alufóliával, hogy ne égessük meg a kezünket.