Sültpaprika-hajó

A kápia paprikának most van a szezonja. Vastag és édes húsa alkalmas sütésre-főzésre. Friss, vagy szárított mediterrán fűszerekkel nagyon jól harmonizál. Gyorsan készíthetünk belőle előételt vagy gyerekzsúrra, családi összejövetelre való fogást.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. szeptember 02. Paulik András

A kápia paprikának most van a szezonja. Vastag és édes húsa alkalmas sütésre-főzésre. Friss, vagy szárított mediterrán fűszerekkel nagyon jól harmonizál. Gyorsan készíthetünk belőle előételt vagy gyerekzsúrra, családi összejövetelre való fogást.


Hozzávalók:

6 db kápia paprika

25 dkg juhtúró

10 dkg mozzarella sajt

1 csokor petrezselyem

4-5 friss bazsalikom levél

2 szál friss kakukkfű

frissen őrölt bors, só

Díszítéshez: zászlók

A paprikákat megmossuk, házukat eltávolítjuk, és félbevágjuk őket. A juhtúrót villával összetörjük, a mozzerallát lereszeljük. A zöldnövényeket megmossuk, apróra vágjuk. A túrót, a sajttal, a zöld fűszerekkel elkeverjük. Ízesítjük sóval, borssal. A sütőt előmelegítjük. Egy kisebb méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral. Elrendezzük rajta a félbevágott paprikákat, majd egyesével megtöltjük őket. 200 fokon 15 percig sütjük. Zászlókkal díszítjük.