Sültpaprika-hajó
A kápia paprikának most van a szezonja. Vastag és édes húsa alkalmas sütésre-főzésre. Friss, vagy szárított mediterrán fűszerekkel nagyon jól harmonizál. Gyorsan készíthetünk belőle előételt vagy gyerekzsúrra, családi összejövetelre való fogást.
A kápia paprikának most van a szezonja. Vastag és édes húsa alkalmas sütésre-főzésre. Friss, vagy szárított mediterrán fűszerekkel nagyon jól harmonizál. Gyorsan készíthetünk belőle előételt vagy gyerekzsúrra, családi összejövetelre való fogást.
Hozzávalók:
6 db kápia paprika
25 dkg juhtúró
10 dkg mozzarella sajt
1 csokor petrezselyem
4-5 friss bazsalikom levél
2 szál friss kakukkfű
frissen őrölt bors, só
Díszítéshez: zászlók
A paprikákat megmossuk, házukat eltávolítjuk, és félbevágjuk őket. A juhtúrót villával összetörjük, a mozzerallát lereszeljük. A zöldnövényeket megmossuk, apróra vágjuk. A túrót, a sajttal, a zöld fűszerekkel elkeverjük. Ízesítjük sóval, borssal. A sütőt előmelegítjük. Egy kisebb méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral. Elrendezzük rajta a félbevágott paprikákat, majd egyesével megtöltjük őket. 200 fokon 15 percig sütjük. Zászlókkal díszítjük.