Tárkonyos sült sárgarépa krémleves

A béta-karotinnak nagy szerepe van a napégés elleni védelemben, így érdemes nyáron sok sárgarépát fogyasztani. Sütve rendkívül finom ízt kap, így érdemes így felhasználni. A tárkony és a citrom ellensúlyozza a répa édességét, a kurkuma pedig színben és ízben is rendkívül jól illik a répához. Sűrű tartalmas étel, jól behűtve felüdíti a nyári napokat.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. június 29. szabo.daniel

A béta-karotinnak nagy szerepe van a napégés elleni védelemben, így érdemes nyáron sok sárgarépát fogyasztani. Sütve rendkívül finom ízt kap, így érdemes így felhasználni. A tárkony és a citrom ellensúlyozza a répa édességét, a kurkuma pedig színben és ízben is rendkívül jól illik a répához. Sűrű tartalmas étel, jól behűtve felüdíti a nyári napokat.


Hozzávalók 6 személyre:
1 kg sárgarépa
1 db citrom
5 dl tej
5 dl zöldség vagy húsleveslé – lehet bio leveskockából is
1 mokkáskanál kurkuma
2 teáskanál tárkony
só, bors
3 gerezd fokhagyma
10 dkg fetasajt

A sárgarépákat megmossuk, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és a fokhagymával együtt megsütjük. A sült répákat összevágjuk és a fokhagymával együtt beletesszük a turmixba, fűszerezzük. Belefacsarjuk a citromot és felöntjük tejjel, és a főzőlével. (A főzőlevet ne forrón tegyük a turmixba, mert elrepedhet.) Simára mixeljük.
Hűtőbe tesszük, hidegen kínáljuk, kockára vágott fetasajttal.