5 zöldfűszer, amit lakásban is nevelhetsz

Nemcsak a kiskertekben, de akár az ablakpárkányon is nevelhetsz zöld fűszernövényeket. Frissen, illetve szárítva egyaránt kitűnő mindegyik, ajánlunk ötöt, ami nem okoz csalódást.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. június 12. szabo.daniel

Nemcsak a kiskertekben, de akár az ablakpárkányon is nevelhetsz zöld fűszernövényeket. Frissen, illetve szárítva egyaránt kitűnő mindegyik, ajánlunk ötöt, ami nem okoz csalódást.


1. Bazsalikom

Enyhén borsos ízt ad a paradicsomos ételeknek, a halas, babos és tésztás fogásoknak. Jellegzetes aromáját fagyasztva jobban megőrzi, mint szárítva.

2. Kakukkfű

A régi magyar konyha kedvelt fűszere frissen vagy szárítva ugyanolyan jó. Illatos levélkéi szárnyashoz, húsokhoz, levesekhez is illenek. A zsírosabb húst sütés előtt érdemes megszórni kakukkfűvel, így könnyebben emészthető.

3. Kapor

E sajátos ízű fűszer nélkül elképzelhetetlen a tökfőzelék vagy a kovászos uborka. Húsokhoz és halhoz kitűnő a kaporszósz. A főzés végén tedd az ételbe, mert hő hatására elveszíti jellegzetes aromáját.

4. Majoránna

A pikáns, kicsit borsra emlékeztető majoránna kellemes ízt ad a szárnyasnak, a vadnak, illetve a pizzának. Szárítva viszonylag gyorsan veszít erős aromájából.