6 ismert gombafajta, amiből jót főzhetsz

Ne állj meg a csiperkénél! Számos gombafajta közül választhatsz a hipermarketekben és a piacokon is. Hidd el, érdemes kísérletezni, adunk ehhez néhány tippet.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. október 03. szabo.daniel

Ne állj meg a csiperkénél! Számos gombafajta közül választhatsz a hipermarketekben és a piacokon is. Hidd el, érdemes kísérletezni, adunk ehhez néhány tippet.


A frissen vásárolt gomba gyorsan romlik, ezért lehetőleg még aznap használd fel! Ha 2-3 napig mégis tárolnod kell, száraz, hűvös helyre tedd, úgy, hogy ne nyomódjon össze!

Csiperke
A legkedveltebb termesztett fajtának kellemes az illata. Kalapja domború, selymes tapintású, fehér színű. Nyersen salátákba illik, valamint kitűnő leves és mártás főzhető belőle. Töltelékkel, vajban párolva vagy rántva szintén ízletes.

Laska
Lombos fákon telepszik meg, de sokfelé termesztik is. Az egyik legtovább szedhető gombafajta, ősszel és télen gyűjtik. Húsos, kékesszürke kalapja raguleves és sültek ízesítésére használható. Főként sütve finom, például tojásrántotta alapanyagaként.