8 tuti lekvárfőzési tipp
Ha megfogadod tanácsainkat, nagy eséllyel tökéletes lesz a kenyérre vagy a piskótába szánt dzsem és lekvár. Ráadásul egy különleges receptet is kínálunk neked.

Ha megfogadod tanácsainkat, nagy eséllyel tökéletes lesz a kenyérre vagy a piskótába szánt dzsem és lekvár. Ráadásul egy különleges receptet is kínálunk neked.
1. Csak ép gyümölcsből
Kizárólag teljesen ép, friss és aromás gyümölcsöt használj fel nyersanyagként. A megnyomódott részeket nagyvonalúan kanyarítsd ki!
2. Fontos a higiénia
Az összes csavaros tetőt és befőttesüveget mosogatószeres, forró vízben mosd el, majd hagyd teljesen megszáradni, vagy tiszta konyharuhával alaposan töröld szárazra.
3. Tegyél próbát!
A zselépróba garantálja, hogy a lekvár nem lesz túl folyós: cseppents kevés forró lekvárt porcelántányérra, amennyiben megdermed, a lekvárt beletöltheted az üvegekbe. Ha nem, főzd addig, amíg megfelelő állagú lesz.
4. Hab nélkül tartósabb
A dzsem forrásakor keletkező habot habszedőkanállal távolítsd el! Ez azért fontos, mert a habban található levegőbuborékok csökkentik a lekvár vagy dzsem eltarthatóságát.