A férfiaknak 9, a nőknek 5 szexpartnerük van

A férfiaknak 9, a nőknek 5 szexpartnerük van egész életük során Angliában - erre jutott egy brit egészségügyi felmérés.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. december 18. szabo.daniel

A férfiaknak 9, a nőknek 5 szexpartnerük van egész életük során Angliában – erre jutott egy brit egészségügyi felmérés.


Tizennégyezer – 16 és 69 év közötti – ember megkérdezésén alapulnak az eredmények. A kerekítetlen, egytizedesre pontos adatok: az angol férfiak átlagosan 9,3 nővel szeretkeznek életükben, míg a nők 4,7 férfival. A válaszadók egyharmada ugyanakkor felfedte, hogy nem tud egészen megbízható adattal szolgálni, csak hozzávetőlegessel.

Ami a monogámiát illeti, a nők 24 százaléka “hifi”, azaz életében egyetlen partnere van. Az “egyetlenkedők” aránya az idősebb korosztályú nőknél még magasabb: az 55-69 év közöttieknél 40 százalékos. A férfiak 17 százaléka hasonlóan hű.

Tíznél több szexpartnerrel a nők 13, a férfiak 27 százalékának volt dolga. A 14 ezer megkérdezett átlagosan 17 éves korában veszítette el szüzességét, a férfiak ötöde és a nők hetede 16. életéve betöltése előtt. A 16-24 év közötti nők esetében azonban a hányad 27 százalékos, tehát az ifjabb nemzedék – amint az igencsak sejthető volt – korábban kezd nemi életet élni.  

A 18 évnél fiatalabb terhesek száma ugyan örvendetesen csökkent Angliában az utóbbi években, de még mindig magas nyugat-európai viszonylatban: ezer várandós nő közül 40 fiatalkorú – adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.