A fővárosi ovik játszótereit ellenőrzik

A következő hetekben a fővárosi óvodák játszótereit ellenőrzi majd a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) - közölte a hatóság kedden az MTI-vel.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. szeptember 06. szabo.daniel

A következő hetekben a fővárosi óvodák játszótereit ellenőrzi majd a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) – közölte a hatóság kedden az MTI-vel.


Közleményük szerint a hatóság célja meggyőződni arról, hogy az óvodákban található kültéri játékok, kiegészítő eszközök megfelelnek-e a szabványokban és egyéb biztonságossági előírásokban, jogszabályokban meghatározott követelményeknek; felmérik az eszközök állapotát is.

Az esetlegesen tapasztalt hiányosságok esetén a hatóság munkatársai felhívják az intézmény figyelmét azok orvoslására. Ezen kívül a felmérés külön figyelmet szentel majd az ilyen eszközök tekintetében előírt dokumentációra is – tudatta az NFH, amely egyébként nemrégiben fejezte be az üzletekben található játszótéri eszközök ellenőrzését. A hatóság 58 kereskedelmi egységben összesen 2 ezer 247 játszótéri eszközt ellenőrzött, és 389 esetben emelt kifogást. 

A már telepített játszótéri eszközök és üzemeltetőik körében összesen 333 közterületen található, jellemzően önkormányzati tulajdonban és üzemeltetésben lévő játszóteret is ellenőriztek. A vizsgált több mint kétezer telepített eszköz közel felénél tárt fel valamilyen hiányosságot, melyek általában a megfelelőségi tanúsítvány, a karbantartási és ellenőrzési terv, valamint a nyilvántartás hiánya, illetve a kétévenként kötelező vizsgálat elmulasztása voltak – olvasható a közleményben.