A gyámhivatal el akarja szakítani az árván maradt testvéreket!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. szeptember 25. bencze.aron

80-90 ezer forintot tud összeszedni fizikai munkával havi szinten Tóth Zoltán. Ez az összeg éppen elég ahhoz, hogy együtt maradhasson három árván maradt testvérével, Ádámmal (15), Krisztiánnal (13) és Nikivel (11) – számol be az embertelen körülménykeről a Blikk.


A négy testvér két éve vesztette el édesanyját, aki hozzájuk sietett, de sosem ért haza. Egy figyelmetlen sofőr, akinek a pere épp most zajlik, 2009. november 17-én egyenesen a Róbert Károly körúti villamosmegállóba hajtott, ahol halálra gázolta Marikát (+45). A gyerekek édesapja már korábban elhunyt. A nehéz körülmények mellett Zolinak a gyámhivatallal is fel kell vennie a kesztyűt, hogy ne szakítsák el tőle testvéreit.

Zoltán a Blikknek elmondta, a gyámhivatal többször is megpróbálta szétválasztani a testvéreket, mert nem hiszik el, hogy a 25 éves fiatalember normális körülményeket tud biztosítani számukra.

A négy árván maradt testvér egy ötven négyzetméteres lakásban él. A Blikk a Napraforgó Program keretében igyekszik segíteni nekik, bár Zoltán, ha egyáltalán arra adja a fejét, hogy vágyakozzon, nem kíván többet, csak ruhákat és pár játékot a gyerekeknek.