A legmeglepőbb dolgok kisgyerekes családban – TOP10

Amikor megszületik az első gyereked, olyan változások következnek be az életedben, amely mindegyike a legszuperebb dolog folyománya. Összeszedtük nektek azt a tíz dolgot, ami biztosan meglep majd titeket, hogy saját porontyotok lesz.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. május 16. Paulik András

Amikor megszületik az első gyereked, olyan változások következnek be az életedben, amely mindegyike a legszuperebb dolog folyománya. Összeszedtük nektek azt a tíz dolgot, ami biztosan meglep majd titeket, hogy saját porontyotok lesz.


1 – Sírás

Képesek olyan hangosan sírni – akár cici, vagy mama, esetleg játék után – hogy valóban megfájdul tőle a füled. És ez nem vicc. Az érdekérvényesítő képességük igen korán a tökéletesség közelébe jut.

2 – Alvás

 

A kisgyerek nem alszik annyit, mint amire a könyvek alapján számítasz! Megközelítőleg sem! Nyugodtan felejtsd el – az esetek túlnyomó többségében – hogy majd ilyen-olyan ügyeket intézel, miközben a babád szunyókál. Garantáltan keresztbehúzza a számításaidat!

3 – Hasonlóság

Egy kis idő elteltéve tapasztalni fogod, hogy tényleg hasonlít rád (is)! Ez az egyik legcsodálatosabb érzés. Valaki, aki belőled lett és ott vagy benne – nem is olyan nagyon elrejtve…

4 – Örökmozgó

Nincs olyan, hogy kifárasztasz egy kisgyereket. Akár spontán alakulna úgy, vagy tudatos cselhez folyamodnál, hogy könnyebben álomba merüljön majd: kizárt! Neki mindig van még tartaléka, akkor is, ha a te felnőtt állóképességed is kezd meginogni.

5 – Laza szülő

Nagyon hamar át tudsz állni a folyton aggódó és mindent sterilizáló szülő-típusból a „megengedő”-típusúra, ha már egy ideje alvásmegvonásban, vagy ha nagyon intenzív napokban van részed. Megmagyarázod magadnak – amit korábban nem hittél: nem lesz ettől a kis kosztól semmi baja, sőt az immunrendszere erősödik…

6 – Alvás hangzavarban

Soha nem gondoltad volna korábban, hogy micsoda hangzavarban tudsz aludni. Ébren alszol és még mosolyogni is tudsz miközben a lábadnál gyerkőcöd éppen szétkapja a házimozirendszert vagy a videót…

7 – Önvédelem

A csöppségek foga és körme elsősorban „fegyver” – az evolúció is erre alkotta. A megfelelő fejlettségű babának nem csak az ellátása kíván sokszor kreatív gondolkodást, hanem az önvédelemre fordított figyelem is jelentős energiamennyiséget képes felemészteni.

8 – Kreatív etetés

 

Nagyon kreatív idétlenségeket ki tudsz találni abból a célból, hogy bekapja az általad kínált falatot. A hagyományos “megy a vonat az alagútba”-sztoritól kezdve a “repül a repülő leszállópályárá”-n át az “ugrálnak a szöcskék” tényállásig mindent megteszel, hogy ételt diktálj csemetéd pocakjába!

9 – Óriási fej

Igen, ez a „hatalmas” fej kifért azon kicsi lyukon ott alul. Lehet, hogy sokat szorongtál ezen a szülés előtt, de most már beláthatod, hogy az emberi test csodálatosan lett megalkotva! Ügyes voltál!

10 – Sokkal aranyosabbak!

 

Sokkal aranyosabbak a babák, mint ahogy azt gyerektelen életállapotodban feltételezted! Nézd meg őket alaposan és megláthatod magát a csodát!