A nevetés négy keréken is gyógyít

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. március 30. czefernek.lena

Kerékpározókat és nevetni vágyókat várnak biciklis felvonulásukra a bohócdoktorok április 1-jén vasárnap, bolondok napján.


Huszonhat vidám biciklis bohócdoktor kerekezik végig az Andrássy úton, az Erzsébet tértől a Hősök teréig és vissza.

Török Piroska az alapítvány program menedzsere az MTI-nek elmondta: az alapítvány tizenötödik születésnapja alkalmából tavaly már szerveztek egy felvonulást április 1-jén. “Ez olyan jól sikerült, hogy úgy döntöttünk, az eseményt hagyománnyá tesszük, idén ismét végig biciklizünk az Andrássy úton. A megmozdulással a vidámságra, a bolondozásra szeretnénk felhívni a figyelmet. A bohócdoktorok színes ruháikban, piros orrukkal és mókás kinézetükkel mindenkit megmosolyogtatnak, akikkel csak találkoznak” – tette hozzá.

A Piros Orr Bohócdoktorok Alapítványt 1996-ban alapították, filozófiájuk “a nevetés gyógyít” lett. Jelenleg tíz gyermekkórházban Budapesten, Győrben, Pécsen, Miskolcon, Nyíregyházán és egy idősotthonban gyógyítják vidámságukkal a betegeket.

A bohócdoktorok délután fél háromtól az Erzsébet téri Akváriumnál várják a csatlakozó biciklistákat és a nevetni vágyó érdekelődőket.