A világ leghosszabb házassága

Jóban, rosszan...87 éven át! A világ leghosszabb ideje együtt élő férje és felesége osztotta meg titkát az örökkön örökké-legendával kapcsolatban.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. november 13. Gyarmati Orsolya

Jóban, rosszan…87 éven át! A világ leghosszabb ideje együtt élő férje és felesége osztotta meg titkát az örökkön örökké-legendával kapcsolatban.


Olyan korban élünk, amelyben csak kevés házaspár állja ki az idő próbáját. A 107 éves Karam és felesége, a százesztendős Katari Chand kapcsolata bizonyíték arra, hogy a “boldogan éltek, amíg meg nem haltak” igenis megvalósítható.  A pár, amelynek nyolc gyermeke és 28 unokája van azt mondja, a siker titka egymással törődni ahányféle módon csak lehet.

Végtelen szerelem

“Én mindig megnevettetem Katarit. Szeretek neki vicceket mondani. Én így vagyok romantikus.”, mondja Karam. “Valahol azt hallottam, hogy a sok nevetés meghosszabbítja az életet…nos, mi még mindig élünk, úgyhogy lehet benne igazság! Annyira szeretem őt, hogy szívesen leélnék vele még ugyanennyit!” Katari hozzáteszi: “Amikor fiatal voltam, minden este frissen főtt ételt készítettem Karamnak, és mindig figyeltem rá, hogy egészséges ételeket együnk, hogy minél tovább élhessünk együtt.”

Az idős házaspár egyik fia, Satpaul rendkívül büszke szülei házasságára, adta hírül a Daily Mail. “Nagyon fontos, hogy a gyerekek mindig közel maradjanak a szüleikhez. Mi egy helyen lakunk velük, gondoskodunk róluk, mert szeretnénk, ha minél több időt tölthetnénk el együtt!”

A világ legidősebb embere

És ha már a nagy számoknál tartunk, nem kevésbé érdekes annak az idén októberben elhunyt hölgynek az esete sem, aki 132 évet és 91 napot élt. Ő volt a világ legidősebb embere, aki – állítása szerint – 1880. július 8-án született. Antisa, aki negyvenéves unokájával élt együtt, 85 évesen, 1965-ben ment nyugdíjba. Tíz unokával, 12 dédunokával és hat ükunokával büszkélkedhetett. Életkorával megelőzte a korábbi “csúcstartót”, a francia Jeanne Louise Calmentet, aki 122 évesen és 164 naposan halt meg 1997-ben, írja a The Sun.

Fotó: Daily Mail