Abortusz-túlélő kampányol Obama ellen (VIDEÓ)

Melissa Ohden abortusz-túlélővel készített kampányfilmet Obama missouri-állambeli ellenlábasa. A jelenlegi amerikai elnök ugyanis korábban többször is a kései abortusz-túlélőinek jogi védelme ellen szavazott.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. szeptember 18. czefernek.lena

Melissa Ohden abortusz-túlélővel készített kampányfilmet Obama Missouri-állambeli ellenlábasa. A jelenlegi amerikai elnök ugyanis korábban többször is a kései abortusz-túlélőinek jogi védelme ellen szavazott.


Missouri állam az utóbbi időben komoly központjává vált az abortusszal kapcsolatos párbeszédnek, miután Todd Akin szenátorjelölt ellentmondásos kijelentéseket tett a nők, az abortusz és az erőszakos nemi közösülés témakörében. De az életvédők szerint Obama sokkal extrémebb álláspontot képvisel a magzatelhajtás területén, ugyanis Illinois szenátusának tagjaként többször is elutasította az abortált magzatok életét védő jogszabály támogatását.

“Engem abortáltak, a testemet pedig ki akarták hajítani…mintha nem is léteznék” – mondja Ohden a hirdetésben. “De egy nővér meghallotta a sírásomat…és törődött annyira velem, hogy megmentse az életemet”.

“Van valami, amit valószínűleg sokan nem tudtok: Barack Obama Illinois szenátusának tagjaként a sikertelen kései abortuszok túlélőinek védelme, az élve született magzatok alkotmányos jogai ellen szavazott. Nem is egyszer, hanem négy alkalommal.”

“Tudom, hogy Isten kegyelméből maradtam életben, és csak azt szeretném Amerikától megkérdezni, hogy valóban ilyen vezetést szeretnénk magunknak? Olyat, amelyik éppen a legvédtelenebbeket hajítja el, veszi figyelmen kívül?”

Ohden elmondása szerint sosem érdekelte a politika, de a LifeNews-nak adott interjúban azt nyilatkozta, hogy boldogan állt az ügy mellé. Mint mondta, ez a hirdetés és az idei választás végre alkalmat teremtett, hogy megváltoztassa a meg nem született gyermekek jogait az Egyesült Államokban.