Adventi vásárok kalauza

Hová mehetünk a fővárosban, ha karácsonyi hangulatba szeretnénk kerülni, de unalmasnak tartjuk a jól bevált helyeket? Körkép, térkép.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. december 17. szabo.daniel

Hová mehetünk a fővárosban, ha karácsonyi hangulatba szeretnénk kerülni, de unalmasnak tartjuk a jól bevált helyeket? Körkép, térkép.


A Vörösmarty téri vásárt nagyjából mindenki ismeri, de ezen kívül is találunk szép számmal vásárolni, együtt lenni érdemes helyeket a fővárosban.
Mindenesetre nézzük először ezt:

Budapesti Karácsonyi Vásár 2012 Vörösmarty tér
A Vörösmarty téri Karácsonyi Vásár 2012. november 16. és december 31. között várja látogatóit. A kézműves kiállítás és vásár, valamint a gasztronómiai kínálat mellett idén is számos programmal készülnek a szervezők. Idén is sok újdonsággal várja a Főváros Karácsonyi Vására a látogatókat.
Részletek itt.

Adventi Ünnep a Bazilikánál!
A tavaly több százezer látogatót vonzó adventi vásár ezen a télen is négy héten át számos programmal várja az érdeklődőket.
Helyszín: ​Bazilika, ​Szent István tér, Budapest
Időpont: 2012. november 30. – december 31.
A hamisítatlan ünnepi hangulatról különleges fellépők, látványos fényfestés, a gyerekeknek ingyenes korcsolyapálya és hétvégenként ingyenes korcsolya oktatás gondoskodnak. A belváros szívében egyedi kézműves termékek, különleges karácsonyi ajándéktárgyak és számos gasztronómiai finomság közül választhatnak a látogatók. A vásáron meghitt, ünnepi hangulatban készülhet fel a család apraja-nagyja az ünnepekre. Zenészek és mutatványosok szórakoztató produkciói közben a gyerekek illatos kürtöskalácsot és mézeskalácsot készíthetnek, a felnőttek pedig megkóstolhatják a VinCE Magazin rangsora alapján hazánk legjobb forralt borát.

Részletes programok itt.

Terézvárosi karácsonyi vásár
Az adventi időszakot jelképező fényfűzérek, karácsonyi díszek, gyertyák, koszorúk mellett kerámia-, üveg-, fa- és bőrtermékek széles választékával találkozhatnak az érdeklődők.
A vásár egyik látványossága a kerületben élő nemzetiségek saját hagyományaiknak megfelelően feldíszített karácsonyfái, amit az Eötvös10 Közösségi és Kulturális Színtér fenyőfája egészít ki.

Helyszín: Budapest, VI. kerület, Liszt Ferenc tér
Időpont: 2012. december 1-24.
Nyitvatartás: minden nap 10.00-20.00, dec. 24-én 10.00-12.00

Óbudai Adventi Vásár
Az adventi vásárTörténelmi, hagyományőrző; vigadalom, karnevál, sokadalom. Röviden így lehetne jellemzeni az idei Óbudai Adventi Vásárt. Kukkants be, hogy te is részese legyél a vigadalomnak!
Már javában zajlik, mégsem maradtál még szinte le semmiről. Pont félidőnél járunk, ami a karácsonyi várakozást illeti. Ha eddig nem hallottál róla, most teszünk róla! Állandó programokkal, kocsolyapályával, vásárral vár téged is az Óbudai Ádventi Vásár. A november 27-e óta működő rendezvénysorozat Óbuda főterén, az önkormányzat épülete előtt található. Az egyes adventi hétvégéken gyermekkoncertek és bábelőadások, karácsonyi programok és koncertek szórakoztatják az oda látogatókat. A műsorokat szombaton és vasárnap 11 óra és 20 óra között tartják.

Újbudai Karácsonyi Vásár
Forralt borok, sajtkülönlegességek, gyermekprogramok és jazz koncertek várják az érdeklődőket december 24-ig a Kőrösy József utcában.
A vásár ideje alatt a gasztronómia kedvelőit forralt boros sátrak, hússütő kunyhó, mézeskalácsház, karácsonyi sütemények és téli teavariációk várják. Az érdeklődők a legfinomabb hazai sajtok és mézek mellett pálinka-, és borkülönlegességeket is kóstolhatnak. A meghitt karácsonyi hangulat mellett tiroli ruhák, könyvek, ásványok és egyéb ajándéktárgyak is kaphatók

Advent a Hegyvidéken
Idén december 1. és 24. között rendezik meg a hagyományos hegyvidéki karácsonyi vásárt. A részletes programok a vásár honlapján érhetőek el.

Adventi koncertek a városházán
A Budavári Önkormányzat az idei évben is megrendezi a hagyományos adventi koncertsorozatot a Városháza aulájában.
A Budavári Önkormányzat szép hagyománya, hogy az adventi időszakban a kerületi egyházak képviselőinek köszöntőjével és ajándékhangversenyekkel várja a közönséget. Az első adventi gyertyát december 2-án gyújtják majd további három vasárnap délután telik majd ünnepi hangulatban a Városháza aulájában.
A belépés valamennyi koncertre ingyenes, helyfoglalás érkezési sorrendben.

Programok:
December 2. 16.00 – Betlehemes
A Bartók Táncegyüttes előadása

December 9. 16.00 – Csengőszó
A Bojtorján Együttes koncertje

December 16. 16.00 – Ave Maria
Közreműködik a Kodály Zoltán Kórusiskola Cantate kórusa és Szutrély Katalin énekművész,
zongorán kísér Fülöp Andrea

December 23. 16.00 – Bach-család
Az Purcell Kórus és az Orfeo Zenekar tagjainak koncertje

Advent Ferencvárosban
Gyertyagyújtás a Bakáts téren és a József Attila-lakótelepen
Bakáts tér
Időpont:
2012. december 16., vasárnap, 17 óra
A harmadik gyertyát
dr. Bácskai János Ferencváros polgármestere és
Kökény Beatrix, az FTC Kézilabdasport Nonprofit Kft. ügyvezetője
gyújtja meg.
Közreműködik Bregyán Péter, a Turay Ida Színház tagja

József Attila-lakótelep
Időpont:
2012. december 16., vasárnap, 16 óra
A harmadik gyertyát
dr. Bácskai János Ferencváros polgármestere és
dr. Vas Imre, országgyűlési képviselő
gyújtja meg.
Közreműködik a Ferencvárosi Herz Férfikar és Helyes Annamária színész

Újpesti Karácsonyi Vásár

Időpont: 2012. december 06. – 2012. december 24.