Álomköpeny és Mickey’s Magic Show – Hétvégi programajánló

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2013. január 25. bencze.aron


Mickey’s Magic Show
(Budapest Kongresszusi Központ – 2013. január 24-25. csütörtök-péntek, 18:00, január 26. szombat 10:00, 14:00, 18:00, január 27. vasárnap, 10:00, 14:00)

Az előadás során a Disney mesék legnépszerűbb szereplői (Mickey egér, Donald kacsa, Goofy, Hamupipőke, Hófehérke, Jázmin hercegnő és még sokan mások), világhírű bűvészek közreműködésével egy egészen rendhagyó bűvész show-t mutatnak be, felnőttek és gyerekek számára egyaránt felejthetetlen élményt nyújtva. A gyerekek számos alkalommal az előadás résztvevőivé is válhatnak, akár a varázskalapból kelljen kihúzni valamilyen mesés tárgyat, akár a szabaduló mutatványt kell ellenőrizni.

Családi Délelőtt: Üzenet a szíved fölött
(Budapest, Ludwig Múzeum – 2013. január 26. szombat, 10:30)

Szoktál üzenni? Hogyan? Levelet írsz papírra, e-mailben, vagy esetleg rajzolsz valamit? Üzenni sokféleképpen lehet! Lehet úgy, hogy nyoma marad, visszanézhető, és lehet úgy, hogy csak abban a pillanatban látja, érzi valaki, amikor az üzenetet küldöd. A Ludwig Múzeumban ezen a szombaton a különböző üzenetküldési lehetőségeket járhatod körbe két gyűjteményi műtárgy segítségével, amelyekben a szerzők eltérő módon továbbították gondolataikat nekünk. Amíg a gyerekek alkotnak, szüleik tárlatvezetésen fedezhetik fel Az égbolt másik fele. Válogatás a Ludwig Múzeum gyűjteményéből című kiállítást!

Álomköpeny családi programsorozat
(Budapest, Bálint Ház – 2013. január 27. vasárnap, 16:00)

Az Álomköpeny családi programsorozat keretében első alkalommal a Tu bisvát ünnepével ismerkedhetnek meg a gyerekek, ami a fák újéve és a környezetvédelem ünnepe. Ennek jegyében a Bálint Ház hatalmas gyümölcslakomával, hóra táncházzal és kézműves foglalkozásokkal várja az érdeklődőket. A környezetvédelem jegyében gyerekkönyv cserebere is lesz, ahol régi, megunt könyveidet más könyvekre cserélheted!

Rofusz Kinga kiállítása
(Budapest, Két Egér Könyvesbolt – 2013. január 18. – február 16.)

Rofusz Kinga kiállítása kellemes tónusú, meleg színeivel, varázslatos látványvilágával megeleveníti előttünk Nyughatatlan Micó történetét, aki apja elszökött kincsei nyomába ered segítőtársa, Rézcsőrű társaságában. A kincsek persze nem is szöktek meg, illetve nem úgy – de inkább mindenki olvassa el Bátky András A világ összes kincse című könyvét, és nézze meg a könyvhöz készült csodálatos illusztrációkat a Két Egér Könyvesboltban!

Műtárgymesék – Fővárosi régészeti értékeink másképp
(Budapest, Aquincumi Múzeum – 2012. október 12. – 2013. szeptember 30.)

Szokatlan időszaki kiállítással jelentkezett 2012 október közepén az Aquincumi Múzeum. A múzeum kutatói – régészei és restaurátorai – ez alkalommal ugyanis legkedvesebb tárgyaikat mutatják be. A múzeum több, mint 15 éve minden évben kiállítja a legfrissebb feltárásokból származó, legkülönlegesebb leleteket, illetve sok olyan tárgy is van, amelyek eddig a raktárakban lapultak, és funkciójukra, rendeltetésükre csak nemrég döbbentek rá a kutatók. Most ezekből kap válogatást a nagyközönség.