Az élet: ajándék – nyitott konferenciára várnak mindenkit

Az élet: ajándék című nemzetközi szakmai konferencia célja, hogy feltárja azokat a problémákat, amelyekkel a krízishelyzetbe kerülő nők, családok szembesülnek, megkeresse azok mélyebb okait és megoldási lehetőségeket vázoljon fel a problémákkal küzdők számára. 

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. szeptember 19. Paulik András

Az élet: ajándék című nemzetközi szakmai konferencia célja, hogy feltárja azokat a problémákat, amelyekkel a krízishelyzetbe kerülő nők, családok szembesülnek, megkeresse azok mélyebb okait és megoldási lehetőségeket vázoljon fel a problémákkal küzdők számára. A szervezők bíznak abban, hogy a rendezvény alkalmat teremt a különböző területeken tevékenykedő szakmai és civil szervezetek összefogására, hosszú távú együttműködésének elindítására, hogy közös munkájuk eredménye elérhető legyen a szükségben lévők és érdeklődők számára.


A rendezvényen délelőtt a téma nemzetközi hírű szakértői tartanak előadást család- és életvédelemmel kapcsolatos egészségügyi, szociális és jogi kérdésekről, délután pedig a résztvevők kerekasztal-beszélgetéseken vitathatják meg, milyen lehetőségei vannak a krízisben lévő családoknak, milyen formái lehetnek a lelki segítségnyújtásnak, és milyen felelőssége van a társadalomnak ebben a témában.

A Magyar Asszonyok Érdekszövetsége által a Parlament Felsőházi termében megrendezésre kerülő konferencia nyitott, a szervezők szívesen látják mindazokat, akik szakemberként érdeklődnek a téma iránt. A részvételhez a parlamenti biztonsági beléptetés miatt regisztrációra van szükség.

Az Asszonyszövetség álláspontja szerint ahhoz, hogy a megfogant gyermekek meg tudjanak születni, és jól tudjanak megszületni, egyrészt a krízishelyzetben lévőket át kell segíteni valódi problémáikon, a gyermeket várókat megfelelő információval kell ellátni, hozzáférést teremtve számukra a különböző megoldási lehetőségekhez, és biztosítva az informált döntés lehetőségét.

Másrészt segíteni kell a családokat a gyermekvárás, szülés, gyermeknevelés során, hogy hozzájussanak a számukra legmegfelelőbb ellátáshoz, a szükséges információkhoz és társadalmi támogatáshoz, személyre szabott gondoskodáshoz. Ez által csökken kiszolgáltatott helyzetük és képesek lesznek kompetensen részt venni gyermekük világra hozatalában és felnevelésében. Mindehhez pedig szükséges a szakemberek kellő felkészültsége, hogy a családokat ezen az úton megfelelő módon tudják kísérni.

Az élet: ajándék konferenciáról részletesen a www.azeletajandek.hu oldalon olvashatnak az érdeklődők, és ezen az oldalon keresztül jelezhetik részvételi szándékukat is.