Az öt legjobb karácsonyi blog

A karácsonyi készülődés idején mindenkiből előtör a "házi istennő". Ilyenkor házi süteménnyel kínáljuk a vendégeket, fillérekből összerakott mutatós díszekkel ékesítjük a házat.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. december 15. szabo.daniel

A karácsonyi készülődés idején mindenkiből előtör a “házi istennő”. Ilyenkor házi süteménnyel kínáljuk a vendégeket, fillérekből összerakott mutatós díszekkel ékesítjük a házat.


Elegáns és gyönyörű, saját kezűleg elkészített ajándékokkal kényeztetjük szeretteinket és persze hétvégén a gyerekekkel is kézműveskedünk. És mindezt még élvezzük is. A valóságban persze ez nem ilyen egyszerű. De azért vannak páran, akiknek sikerül megvalósítani a csodát és az ő trükkjeiket mi is elcsenhetjük, ha olvassuk a blogjukat. Ha nekik sikerül gyerek, munka mellett, akkor talán idén nekünk is.

1. Levdendulalány

Levdendulalány kukájába szívesen belesnék egyszer – fogadjunk, hogy teljesen üres. Nála ugyanis nem létezik szemét, és kezei között csodák születnek. Törött játékból tejesdobozból, kupakokból, WC papír gurigából készít gyönyörű holmikat. Szerinte minden tárgynak adni kell még egy esélyt. Minden amit csinál tele van ötlettel és szinte elhiteti a kétbalkezesekkel is, hogy érdemes barkácsolni egy kicsit. És nem egyedül, hanem gyerekkel, merthogy a lényeg nem is a tárgy, hanem az együtt töltött idő.
kiflieslevendula.blogspot.com

2. Gyereketető

Ez nem főzős blog – sokkal inkább egy kreatív, sokgyerekes család naplója. A blog szerzője, Virág második éve otthon tanítja gyermekeit és minden napot úgy kezdenek, hogy alkotnak valamit. Mondjuk hóember készletet, amivel megoldódik az “épp nincs itthon répa, hogyan lesz a hóembernek orra” nevű probléma is. A családtagok kísérleteznek, kézműveskednek, lapbookot csinálnak és persze néha főznek is. Egyszerű, mutatós, gyerekkel együtt is könnyen elkészíthető ötleteiből sugárzik a szeretet, és a meghittség.
gyereketeto.blogspot.hu